Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Cheetah30 har mastad av

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Thu, July 18, 2013 08:44:57
Se vad gänget ställer till med när man inte är med smiley

Åkte upp till Kaptenen och Sussi med en något starkare motor. Att semestersegla några dagar utan mast och med en 2,3 hästar kan bli lite segt. Micke drar i Suzuki motorn och dom 6 hästkrafterna startar på första! Micke har som väntat börjat dra i några trådar för att lösa havariet. More to come.....


 • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post293

Tjörn Runt!

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Sun, August 19, 2012 17:26:43
Fan!
Så är det sagt!

Det var den här gången alla bitar skulle ramla ned på rätt ställe. Båten var i sällan skådat form. Lyft, tvättat och genomgången på onsdagen innan seglingen. Allt låg bra till fört ett bra Tjörn Runt.
Starten gick sådär. Vi hamnade i skiten och alla gamla "fri vind" uttalande vi har gjord genom åren var som borta. Drömmen om att ta hem starten och rinna i väg blev för stark och snart gled alla båtar i från oss. Attan.
Kryssfarten var inte i närheten av vad vi brukar ha, men med röriga förhållanden var detta något man inte reflekterade över i början. Väl utanför Brattön började vi trimma om och prova oss fram, men med fina segel var farten fortfarande låg. Några slag in mot land för att undvika eventuell motström gjorde illa värre....
Efter en timme och en kvart vill Micke ta en snabb fika. Han beskådar kölen medan mackan äts och där hittar vi svaret. Som sportfiskare efter havsöring är ålegräset av högt värde, men som fri passagerare under Tjörn Runt är det oönskad!!!!! Attans H-vete!


Efter två stunder upp i vindögat och backande Cheetah30 försvinner gräset. Farten ökar direkt med 0,6 knop! Fortfarande sitter det kvar en liten remsa, men nu kör vi mot mål.
Efter denna stund är det INGA båtar som tar i kapp oss. Vi äter oss in på alla framför och snart stiger stämningen ombord. Vinden som vi hade drömt skulle ge oss en fin halvvind ut fjorden har vridit och alla båtar kryssar ut mot Åstol. Vinden ökar och Micke hittar det sedvanliga Cheetah trycket. Vid Klädesholmen går vi ut i havet och hissar den gula gennakern. Båten skuter fart och snart loggar vi 13 knop på sträckbogen över till Härön.
Där plockar vi klockrent och byter till den stora vita. Resan in är en solskinns historia. Vi seglar mycket fortare än alla andra och båtarna passeras i en rasande takt. Snart ser vi en Melges som vi efter en gipp lägger bakom oss. Som vanligt tycker vi att fjorden är för kort......
Nu i eftertid räckte prestationen till en 85 plats. Vår bästa placering någon sin. Vi kanske blir glada om någon månad.
Räknar vi bort den första timmen hade resultaten blivit mycket bättre, men det är ju något alternativ.....


Nästa år.
1. Fri vind
2. Fri vind
3. Fri vind

4 Se ovan......


Tom

 • Comments(3)//www.cheetah30.se/#post254

Nästa båt Micke?

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Mon, August 13, 2012 20:31:59
http://www.blocket.se/goteborg/Tarac_33_41534970.htm?ca=15&w=3Tom

 • Comments(3)//www.cheetah30.se/#post251

Orust Inshore race

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Sun, August 12, 2012 10:10:59
Sol fem år i rad, underbar mat och fantastisk stämning.
Orust Inshore race är och blir en favorit. Med Cheetah någon stans på Danskekusten blev det en intressant seglats. Med en lånat båt och gastar ifrån grannskapet var ambitionerna att ha kul.
Andraes & Eva Samuelsson i HP1030 dundrade förbi fältet i den svaga vinden. Vi tackar dom för liften från Ljungskile. Maxi racern hade ingen motor och när morgondimman låg på fjärden så var det ingen vind att segla i. Utan snurra var det skönt att få hänga på er, Tack!
Inför nästa år hade arrangören lite tankar om vissa förändringar. Frågan var om man skall segla en djungelbana på lördag och en kryss läns bana på söndag. Fest på lördag kväll självklart.

Tack Svanesund segelsällskap för ett fantastisk arrangemang och grattis Norge med OS guld i handboll.........
Besättningens gastar som gjorde ett underbar jobb var Susanna Skarin, Hans Gyllensten, Beat aus Schweiz och Daniel Sorting.
Tom

 • Comments(2)//www.cheetah30.se/#post250

Cheetah missar Orust inshore race

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Thu, August 09, 2012 19:14:45


Efter mycket pyssel och massa jobb väljer kapten Vesala att avstå lördagens segling. Dagens gynnsamma vindar har flyttat båten på god väg mot Skagen. Micke hälsar alla med önske om en fin tävling i Svanesund. Själv samlar jag ihop gastar till den första tävlingen som rorsmann.............
Hörs!
Tom

 • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post249

Bilder från Hermanö Runt

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Thu, August 09, 2012 08:58:46
Här har ni några Iphone bilder från seglingen...
Tack för en fin dag på havet.
\\Tom

 • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post248

God Jul

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Thu, December 22, 2011 07:49:12
Hej på er alla. Vi på cheetah önskar alla en God Jul och ett gått nytt år!!! Rykten säger att några inbitna finns kvar där ute på vattnet och tränar inför vårens seglingar. Kör Hårt! Själv har jag ägnat tiden till att starta upp min fiskeguide verksamhet. Ta en titt på www.tomgustavsen.se för att kolla läget! God Jul! Tom
 • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post206

Fin segling till Björlanda kile

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Tue, December 06, 2011 22:04:15
Cheetah gänget går Youtube!
hmmm inte sådär allvarligt, men intresset för levande bilder har ökat. I alla fall hos mig!
Så nu blir det en massa roliga? filmer framöver med varierande musik.......


http://youtu.be/fUCfWRLGqXI

Segla lugnt!
Tom

 • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post205

Segla?

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Thu, October 06, 2011 22:07:41

Sugen på att segla?

Det är kapten Vesala som frågar.

Svar JA, säger jag och en dag senare sitter vi i båten för sista gången i år. I hamnen är det tydligt att flera har tagit upp båterna på land.

Som enda båt på Byfjorden är vi ute denna dag. Tyvärr har vinden mojnat en hel del ifrån förra dagars hårda vind.

Vi beslutar att segla ut mot Stången där det gissningsvis ligger lite mer vind. Drömmen är att få känna båtens toppfart innan den körs till Färgelanda.

Ute vid Brattön går den röda till topps och båten skuter fart. Tyvärr inte högre än 11,7 knop, men det var skönt att bli blöt igen!

Hälsar Tom

 • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post204

Rödöpokalen 2011

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Sat, September 24, 2011 22:28:55

Undrar om det kan bli mysigare än såhär?

Det var dags för årets sista segling. Stämningen var så som den kan bli några dagar innan båtarna skall på land. Alla är lite vemodiga inför vintern.

Efter rorsmansmötet blev det på grund av stiltje, tid över att tjöta en del med dom andra. Alla var glada och skratten var många innan vinden kom. Folk gick i väntan på vind runt och tittade på varandras båtar.

Andreas hade inför dagen tagit på sig HP strumporna till ära!

Snart började vindexen att snurra runt och båtarna begav sig ut på fjorden. Ombord i tre av båtarna satt det bara en gubbe........ Bra jobbat för att få flera båtar till start!

Mr. Murena Göran, byter till en smidigare genoa innan start.

Ombord i Manin var det också segelbyte på gång.

Tommy Andresson seglade ny x-37 för dagen. En mycket fin båt som skulle visa sig vara snabb! Jag forsökte peppa Tommy till att ge lite "sämre" tips, men tydligen gjorde han sitt bästa i dag!

Vi blev 9 båtar som skulle göra upp om pokalen detta året. Banan som vi skulle segla var en klassisk bana ifrån onsdagsseglingarna.

Gunnar kollar hur djupt det är inne vid land och konstaterar att det inte är så djupt som man tror.....

Micke ser stolt ut när 2,3 hk Honda drar med sig en armada ut på havet!!!

Efter en provhissning och konstaterande att gennakern ligger rätt kopplad är det dags att titta lite på startförfarandet. Med en lite annorlunda strategi testar vi oss fram till en lovartstart. Timingen är rätt så bra, men några sekunder sena är vi. Ändå är vi rätt så nöjda, vi har rätt kurs och vi har full speed i båten. Andreas får slå för land och kommer snabbt imot oss. Vi kör för styrbord och snart får Andreas slå igen för att inte köra in i cheetahn. Tyvärr tappar vi lite fart här när vi behöver lova upp en bit för att undvika träff.

Vi gillar Hp och dess manskap, men nästa år får vi nog ta med flaggan. Tror att det vill bidraga till en positiv utveckling för oss alla om vi följer de regler vi skall. Även vi gör fel och det får kosta nästa år, på gått och ont. :-)

Micke väljer att slå sig bort från skiten och snart har vi kurs mitten av fjorden. Vinden kan ha varit 3-4 sekm. och vi klarar oss bra med 4 personer i båten. Ute på fjorden ligger det ok med vind och vi går rätt så bra mot andra båtar.

Uppe vid märket rundar vi inte sådär långt efter våra konkurrenter. Med en snabb hissning och bra segling passerar vi snabbt flera båtar. H-båten kämpar väl och håller jämt med en bra stund innan dom större rycker ifrån.

Tommys nya x går raka vägen med två gennaker båtar jagande. Vi gippar och skotar och gör vad vi kan, men avståndet fram ökar. Till Hp däremot närmar vi oss bitvis.

Vid våran nedtagning kör vi fram till bojen innan det är dags. Med skotningen klar och en fokuserad rorsman går det bra att köra hela vägen i den svaga vinden. Vi väljer högersidan av fjorden och drar bra ifrån H-båten på vägen till Rödön.

Slagen upp till bron flyter på bra och vi gör få misstag. Avståndet till dom framför är nu krymt lite till.

- Gör vi en bra hissning nu så tar vi dom, säger Micke.

Jag börjar dra fram tacklinen och känner snart hur infästningen släpper, FAN! Detta händer aldrig!!!!

Som tur är får vi snart fixat det och jag börjar igen dra fram seglet till peket. NEJ, inte igen! Ännu en gång släpper tacken taget i seglet och dyrbara sekunder rinner i väg. Fast medan allt detta har hänt har Vesala styrt rakaste vägen mot mål! All eloge för det!

När allt är klart går seglet upp i ren frustration och jakten börjar på dom där fram. Våra gippar flyter på bra och Hp`n kommer närmare. Till skilnad ifrån dom väljer vi att plocka focken i den lätta vinden något som vi tjänar på???

Vi forsöker lura dom i en fälla nede vi Bäveåns utlopp, men tyvärr hamnar våran gipp lite fel och vi lägger oss i bakvattnet efter. Nedplockningen går bra på två personer även om det är mycket segel som skall ned i båten.

Kryssen hem blir spännande. Vi förstår att vi är nära dom framför oss i lys, men hur nära....

Resultatlistan visar att vi hamnar 5a av 9 båtar. Skitdåligt tycker kanske du, men vi är nöjda. Vi seglade faktiskt bra i dag!

Väl i mål smakade ärtsoppan underbart efter några timmar utan mat. Juniorerna som seglade våra tvåkronor var tydligen glada för sina upplevelser på fjorden. Kul att tjejerna gick och vann deras tävling! Blog Image

I den stora tävlingen blev det jämt. Tommy vann med sin fin fina båt. Roligt när nya projekt visar potential!

Synd att säsongen är slut. Suget efter havet och nya tävlingar är minst lika starkt som i april...

Ses nästa vår!

Ludvig, Björn, Micke och

En sugen

Tom

Som undrar om denna krockkudden är till Pär under morgondagens matchrace :-)

 • Comments(10)//www.cheetah30.se/#post203

Sista onsdagsseglingen.

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Wed, September 21, 2011 21:45:23

Med svag vind på fjorden är det dags för årets sista onsdagssegling. Det är en hel del båtar som har hittat till start. Det är en tydlig babordsfördel på linjen och vi hinner testa lite alternativ innan det är dags för race. Strategin blir att segla för styrbord parallellt med linjen för att slå 15 sekunder innan skottet.

Micke lägger båten i vindögat medan vi väntar på att det skall bli en minut kvar. Snart tuffar vi in mot bryggan för att slå på planerat tid. Det visade sig att fungera utmärkt. För en gångs skull är det vi som tar starten!

Det blir en bog upp till bron. Vi hittar en ok fart, men tydligen är det andra båtar som går bättre. Hp glider om oss i lä och gasar i väg. Inget att göra med, resonerar vi ombord, och seglar vårat race.

H-båten rundar som första båt med Andreas och Göran efter. Vi kommer en bit efter och passerar bland dom senare.

Med svag vind är vi rädda för att den stora gennakern skall kollapsa, men snart drar den oss i väg med bra fart. Vinder vrider och gör bogen brantare och brantare. Vi har tränat en hel del på detta och problemen uteblir. Troligen hade vi seglat snabbare med den gula gennakern här, fast vi får aldrig veta hur bytet av segel hade gått........

Nedplockningen går snabbt! Det måste den göra när vi plockar ned i rundningen.

HP är en bra bit framför oss och H-båten ligger nu några meter framför.

Vi passerar Torge och ser att Hp har valt att gå ute i fjorden. Vi väljer också detta för att undvika bleket i Bodeleviken. Någon bit innan Rödön undrar vi om vi valde rätt, men 11an bakom oss måste falla och snart har vi dom säkert bakom oss.

Vi ser rök och hör målskottet när Hp en tar hem vinsten i dagens tävling och kniper andra platsen i totalen.

Vi Sussi, Björn, Micke och Tom

gratulerar H båten med en fin säsong på Byfjorden. Och Tack Leif!!!! för att du gör allt detta möjligt! Stort Tack!

Hälsar Tom

 • Comments(13)//www.cheetah30.se/#post202

Äntligen 2.

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Wed, September 14, 2011 22:20:06

Här är några bilder från dagens segling!!! Skitskoj!

Extra roligt med Dominanten som kom trea i dag! Grattis!!

Hälsar Tom

 • Comments(1)//www.cheetah30.se/#post201

Onsdagssegling!!

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Wed, September 07, 2011 22:36:35

Med OMX index på över 3,5 är det en glad norrman som åker till Rödön. Väl framme står Krister redo för att gasta Cheetah till höga farter. SMHI har lovat betydliga vindar inför dagens segling. Väl ombord är Stefan Pavia, Tommy och Micke laddade för en dag på fjorden.

Efter lite testande kommer vi fram till att det får bli rev i storen. Kryssfarten ökar med några tiondelar när vi hittar rätt segelstorlek. Efter en provhissning är det snabbt dags för start. Ja, sanningen är att vi är liiiite sena till starten. (minus 15 s)Hinner tyvärr inte fram till bojen innan skottet går. Bra med båtar på linjen och lite trångt vid lovartsbojen. Det ser ut som vi kan sträcka på insidan av ön, men snart måste Micke falla lite och för att inte gå på grund väljer vi att slå. (minus 25s)

På utsidan ligger det bra med vind fast det känns som om det är lite oroligt i båten. Snart får vi ta ett panikslag för en båt som har snikit sig in på oss i le. (minus 30s)

När vi rundar brobojen är redan Hp förbi oss. Vi hissar den stora gennakern och drömmer om hård vind. Tyvärr läser vi vinden fel. Av gammal tradition går vi vänstersidan ned mot hamnen. Här är det ofta bra vind, men i dag var det gynnsamt att ta högersidan. När vi inser fadäsen har avståndet ökat till Andreas. (minus 30s) Avståndet till gennakern blir annorlunda när vi av misstag släpper peket….(minus 15s) Efter Snart ökar vinden och cheetahn skjuter fart. I en gipp går det galet och båten broachar. (minus 40s)

Nedplockningen går bättre än förväntad. Vi plockar ned i lovart för att ha seglet klart till babords hissning. Tyvärr är det 35 meter kvar till rundning. (minus 10s)På vägen upp till målpassering seglar vi bra. Nu har tydligen lugnet lagt sig i båten och vi tar på båtarna runt oss.

Denna gång tar vi raka spåret på insidan av öa och följer HP. Vi känner av vi har bra fart och väljer att hålla oss inne mot land. Det är mer tryck ute på fjorden och gissningsvis förlorar vi något på att vi hamnar lite för långt in mot land. (minus15.)

Snart närmar vi oss Sunningesidan och vi slår för att lägga upp märket. Rätt så snabbt inser vi att vi var för heta på gröten och får ta två extraslag. (minus 40s)

Gennaker resan ned blir rätt så ok. Ja, förutom någon norsk idiot som håller för hårt i skotet i gippen. Resultatet blir en köl beskådning.

Vi ser HP gå raka vägen mot märket och vi följer i deras spår. Micke bedömmer snart att vi går för platt och vill gippa in mot Bodele. Vi gör detta och får en brant bog för att lägga upp den gröna bojen i Uddevallas inlopp. (minus 20s) (Troligen olika uppfatningar ombord om detta)

Under den första undanvinden har vi plockat bort revet och nu kör vi med fulla segel. HP har också fullt ställ i den byiga vinden. Ute vid bron ser vi ett oväder på väg in. Dom orangea får vinden först och har mer än nog med att närma sig mållinjen. I efterhand hade vi här möjlighet att ta ett snabbt rev, men tyvärr gjorde vi inte det. Troligen hade vi plockat en hel del på HP vid att göra detta. (minus 50s)

När vinden träffar oss känner vi dens styrka. Gissningsvis har vi 12 m/s med mer i topparna. Vesala är tydligen sugen på lite fart och beordrar hissning efter målpassering. Någon stans finns det tydligen en gräns för när cheethan lyfts upp i plan. Vid 12 meter har vi passerat denna för länge sen. Byfjordens bruna vatten forsar runt båten när vi skjuter fart genom vattnet. Med handskotning får det bli att hålla så hårt man kan. Faller gennakern ihop faller Micke för att fylla igen. Synd att vi inte fick denna vinden i tävlingen…..

Peter Szamer gick bort och vann tävlingen före HP och H-båt. Med så tydliga misstag som vi enda gjorde är det bara att bita i det sura äpplet och koma tillbaka!

Vid hemkomst välkommas man av budskapet om Stefan Livs tragiska bortgång. Sveriges hockey målvakt är omkommen i en flygstort.

Livet är tydligen en gåva! Vi får njuta av varje dag vi får! Även regel diskussionerna i kubbhuset!!

Tackar Cheetah gänget Tommy Andersson, Christer Jansson, Stefan Pavia, Micke Vesala och Tom

(minus 5min)

 • Comments(10)//www.cheetah30.se/#post198

Onsdagstjöt!

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Wed, September 07, 2011 09:50:08

Då är det dags för onsdagssegling! SMHI lovar Cheetah väder!!!!!

7 m/s (14)

Annars får vi se hur det blir med LEGO laget inför ICE cup........

Fast när man tittar på gamla bilder blir man rätt sugen!

Hälsar laddad Tom

 • Comments(4)//www.cheetah30.se/#post197

Uddevalla regattan 2011

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Sat, August 27, 2011 20:04:22

Har du gennakern i bilen?

Micke ser undrande ut.

Tiden stannar upp.

Ögon går runt.

Micke tittar på klockan och ropar efter Pernillas nycklar.

40 minuter till start och gennakern hänger till tork i Högsäter!!!!!!!!

Det är bara att ställa om sig till ett annorlunda race. Claes Gregart, Ludvig och jag själv, åker med HP ut på havet för att ladda innan start.

På bryggan väntar Daniel och snart är vi fyra man som skall forsöka få fart på båten. Den gula gennakern hittar vi inne på styrbords brits och snart har vi den flygande i luften.

På start är det mycket svag vind. Knapt någon alls! 40 sekunder innan skottet gasar vi och glider iväg bäst bland lovartsbåtarna.

I lä finns det lite mer vind och båtarna där med HP i spetsen glider iväg in mot Uddevalla.

Utanför strandpromenaden ligger en boj som båtarna skall passera och HP rundar först före Sälta. Vi rundar som trea. Direkt efter rundning gippar vi oss ut en bit i fjorden för att få bättre tryck i den svaga vinden. HP tar en rövare och går över på andra sidan. Vi lägger oss på VMG för att försöka plocka in lite på den startsnabba Andreas.

Snart kör alla in i ett totalt stiltje. Båtarna ligger still och tittar på vindbältet som kryper närmare. 11 an med familjen Olsson får en rökare med sin spinnaker i några sekunder och plockar en massa meter på detta som tyvärr inte träffar oss.

Under tiden har vi haft telefonkontakt med kapten Vesala. Jag föreslår att han skall tillverka en fallskärm av den röda gennakern, han nu har med sig, och hoppa i från bron. Micke skrattar, och verkar rätt så lugn trots fadäsen.

HPen får vinden först och draaaaaaaaar ifrån alla. När vi andra kommer loss är avståndet astronomiskt. Det är bara att bita ihop och köra på. Snart är Micke och Pernilla ombord och vi seglar på ned mot bron. Framför oss ser det ut till att Team Orange ligger still i sundet. Vi plockar tydligt in här och hittar fint fram under bron. På utsidan bron står det gradvis mer vind. 11 an ligger bakom oss och ger oss en bra fight vidare mot Stången.

Andreas väljer att gå på insidan Kortensholmen och vi följer efter i det givna vägvalet. Christopher Olsson går till våran förvåning på utsidan.......

Vinden har nu ökat markant. Vi samtalar om att ta ett rev, men väljer att segla vidare. Loggar lite över 6 knop och plockar en del på HP som ser ut till att ha det jobbigt i den hårda vinden. Förvånade ser vi 11 an komma forsande på utsidan Korstensholmen och passerar framför oss på vägen upp mot Dramsvik. Skit!

Grön och vit stor gennaker kommer snart i mot oss med en liten knut på. Snart lossnar den och HP skuter fart ned mot Brattön. Vi har nu fått bytt ut den gula med den stora röda och snart jagar vi båtarna framför. Även om Christopher seglar snabbt så blåser vi förbi och avståndet till Andreas krymper en bit.

Sedan vinden vrider mellan Hasselön och Brattön får vi plocka ned en liten bit innan det hissas på nytt. Andreas kör med sin stora gennaker på synligt brantare bogar nu än för bara en sommar tilbaka och det gör det svårt att närma sig.

Efter passering av kråkan så stannar vi upp en stund. Avståndet till Hp är inte så där långt, men stiltjebälten fungerar som dragspel. Man luras att tro att man är närmare än man är.

Snart är vi loss och igen och jagar vidare. 11 an har nu kört in i samma bleke som vi sticker ifrån, men stannar på grund av sin vikt inte lika länge.

Med den röda gennakern i luften blir bogen lite brant. När vi beslutar att byta så ökar farten radikalt och nu kör vi upp i ryggen på HP, nästan.......

Under bron stannar vi upp och ser Andreas glida genom och få luft i sin stoooora gennaker. Så nära, men så långt ifrån. Vi tittar snabbt bakåt och ser att vi har långt bak till förföljande båtar. Ja, undantaget är 11 an då, som igen jagar oss.

Nu borde vi haft den röda, men den gynnsamma gula bogen vi precis har seglat gör oss nog lite passiva. Hp drar ifrån och kör på VMG.

Med tålamod och kaffe! ser vi snart slutet på tävlingen. Rundningen av den gröna pricken vid Bäveåns utlopp kvartstår. Det blir långt upp till Hp innan vi rundar och plockar ned för bogen hem. Det som för en kvart sedan såg ut till att bli tight har förvandlats till en ensam historia. Lika ensamt är det bakåt , där Christopher tydligen missade tåget....

Blöt son och far!

När vi glider över linjen är det ett glatt gäng som tackar varandra för seglingen.

Tyvärr missade vi HPs första tåg och troligen gick nog vinnartåget där. Vi gjorde få fel och seglade faktiskt rätt så bra. Det räckte i dag till en femteplats.

Regnet hinner i kapp oss innan vi kommer in i hamnen. Målnen vid bron tyder på riktigt skitväder. Troligen ligger det bra vind framför skitvädret?

Emil var borta när vi gled in i hamn. Ovisst om han var uppe i masten igjen. Vi gratulerar till en fin segling.

Hälsar Tom

 • Comments(7)//www.cheetah30.se/#post194

Öppet varv Orust

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Fri, August 26, 2011 20:56:25

Med någon ledig timme mellan barnhämtning och taco, åkte jag en sväng till Orust för att titta på lite båtar.

Eftersom jag arbetar på ön är det lätt att inte ta turen för vem vill åka till Henån? :-)

Väl framme vajade Najads flaggor i den måttliga vinden. Efter tolv års arbete på ön har jag trots allt fått ett förhållande till varumärket. Trots allt var stämningen på bryggan försiktigt optimistisk. Flera uttalade en förhoppning om en rekonstruktion av företaget.

Väl inne i Pelle Petterssons båt möter jag Tommy Andersson, som har varit runt och tittat på dom olika varven.

-Hade man varit rik hade jag köpt en direkt! Säg inget till min sambo bara........

Längre ut på bryggan hittar jag Fabola campus sin 7,4. Båten ser intressant ut och har visat fina seglingsegenskaper i olika tester. I jämförelsen med Elan 210 så är den bra särskilt vad det gäller kryssegenskaperna.

Inredningen är jämfört med Cheetahn som ett fint hotellrum. Sängerna ser rejäla ut och toan hade säkert skapat glädje hos tjejerna???

Sittbrunnen är rymlig för en båt i denna storleken. Det hade helt klart varit kul med ett test!!!! 298.000,-

Brevid ligger en ny Diva 35a. Vill ha!!!

Båten gick som tåget på Tjörn Runt och vann sin klass. Seglarna ombord var självklart duktiga, men båten visade sin potential. Salongen är stor och rymlig, med god plats i byssan. Finishen känns bra och lösningarna ombord är genomtänkta.

Sedan Pär har börjat prata om att han letar båt där stämningen ombord är förlåtande och god, tog jag en bild på denna. Här får Pär troligen det som han vill. Viss genomgång av utrustningen bör han nog göra innan eventuellt race :-)

I morgon är det dags för Uddevalla regattan. Cheetah gänget önskar alla lycka till!!!

Hälsar Tom

Som spelar lotto denna helg!!

 • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post193
Next »