Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Ååå-vilken semester!

HomePosted by Mikael Vesala Wed, August 03, 2011 00:21:22

Vilken seglingssemester!

Ända sedan Väderöarna runt för ett par veckor sedan har det varit båtliv till 110 %!

Vårens "dikeskörning" är som bortblåst och det är bara så in i bänken gott att vara i båten och allt som rör segling. Den sista gnuttan negativ stress släppte efter Bohusracet ,och faktum är att jag hela veckan efter Bohusracet kände en enormt go känsla i kroppen, typ eufori... Har dessutom inte varit uppkopplad på två veckor och det har säkert också bidragit till harmonin man känner..

Ludwig styr från Fjällbacka.

Först en vecka med barna, som tog oss till Åstol med stopp på ställen som Ulön, och Grunsund, Mollösund, mm, och sedan och sedan "gastbyte" när barna åkte hem och Sussie Demant mönstrade påför en vecka till i medelhavsvärme där vi vände norrut till strömstad och ner igen.

Ulö

Somliga kanske tycker det verkar tjötigt att kana upp och ner längs bohuskusten så här, men det är ett så himla gott liv att bekymmerslöst segla omkring på måfå dit man för dagen vill och det finns så mycket goa smultronställen kvar att hitta så jag hade gjärna hållt på ett bra tag till, om inte ett jobb med deadline stod i vägen..

Tidigare år har jag varit rätt sparsam med att ligga i naturhamn delvis pga svårigheten med att hitta lämpliga ställen. Stort djupgående och en platt akter som smackar störande i vågskvalpet har gjort att man gjärna tar till bekvämligheten i gästhamn.

Men i år har trängseln i hamnarna, Dockspots förbokningssystem, och mest, de ständigt ökande gästhamnspriserna irriterat mig, och när det visar sig att Sussie gillar naturhamnar bäst det känns helt enkelt som ett givet tillfälle att börja utforska vår vackra skärgård . Och det har gått över förväntan, och lett till helt nya upplevelser! Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro att hitta platser med djupgående för 2,3 meters köl även om det exluderar vissa ställen.

Enda gästhamnen vi låg i över natten senaste veckan var Ramsö på sydkoster, och det var en görgo liten hamn utan varje form a faciliteter förutom torrdass. Däremot vilade den där lågmälda stillheten och charmen som tidigare rådde på Väderöarna över ramsö hamn.

En promenad till öns sydöstra del leder till härliga klätterberg och faktiskt två små badstränder som man kan bada ostört i på kvällen.. trodde inte det fanns sådana ställen kvar längre.

En av dagarna seglade vi från Havstensund med det diffusa målet söderut och planen var nog att gå i farleden ner förbi hamburgö, men utanför Tjurpannan såg öppna havet så inbjudande ut att vi la om kursen ut mot Väderöarna istället. Det är inte var dag man kan sitta och njuta i solskenet i en varm vind på 3-4 m/s och ett nästan platt hav ut emot väderöarna och emellanåt bada efter båten.. Det är något att plocka fram till vintern... Efter en picknic på en av de mer ensliga öarna i arkipelagen styrde vi in till gluppöbassängen frammåt kvällen där ytterligare ca 35 båtar låg för natten..

Resten av veckan avnjöts i ungefär samma still med segling sol & bad och det var inte roligt att behöva lämna båten i måndags kväll...

Tyvärr blev det magert med foto från denna semestern pga glömd laddkabel... men semesterbilder har väl alla sett...

Nåväl nu ligger båten i Lysekil och väntar på Hermanö race. Är taggad, och det ska bli gott att få ge gärnet igen...

Besättning på Hermanö runt är: Daniel Dahlman, Tom Gustavsen, Zanda Nyström och Björn Gadd .

Vi ses på Lördag!

  • Comments(1)//www.cheetah30.se/#post183