Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

onsdagssegling

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Wed, August 17, 2011 22:40:18

-För att vara vindstilla så blåser det rätt så mycket!

Mickes kommentar skapar skratt i cheetahn innan vi åker ut på ännu en onsdagssegling. Det oranga laget har laddat med sina kepsar och psykningarna haglar när dom passerar oss.

Kul! Det är som i dom goda gamla dagarna i fotbollens omklädningsrum.

Regnet öser ned på vägen ut på fjorden.

Samtidigt med att vi plockar upp Krister ser vi att det är dags för den vanliga normalt kryss läns banan. I dag vred vinden och vinklarna blev lite annorlunda än vanligt. Särskilt starten!

Vi kommer iväg som andra båt, efter Hp'en som drar ifrån. I lä om oss kommer 36,7 fot Firs i bra fart och höjd. Viiips så är vi väck. Vindvinkeln gör att både Hp och Firsten pekar rakt upp mot märket och bildar ett led där vi ligger sist. Vi gör ett slag, men ön framför oss gör att vi får falla tillbaka ned i spåret som dom andra följer.

Uppe vid rundningen har Hp tagit en klar ledning i den stora klassen. Vi rundar som trea och laddar för en snabb läns.

Tja. Hp kör med sin stora gennaker som trots allt är större än våran. Vi kryper inget närmare, men sedan vi plockar ned i rundningen så tar vi lite ändå. På andra kryssen hamnar vi i lite knöande med Firsten igen. Sedan vi passerade dom på den första länsen ligger dom nu bakom oss. Trots allt är det svårt att hänga med för oss på kryssen och snart får vi slå något slag vi helst inte vill slå.

H-båten seglar mycket bra framför oss på Sunningesidan. I varje by ser vi hur Fredrik styr upp och plockar höjd. Bra Fredrik!!!

Runt bojen blir det trångt. Strömmen gör att rundningen blir svår att beräkna. Flera båtar kommer nära som vi. Vid hissningen gör vi väl våran klart största misstag. Gennakern slår knut på sig och Kristers och mitt fixande styrs skeppet rakt in i vindlä........

När vi får upp den! så har avståndet till våra tävlande ökat med en hel del meter. Skit, men men, vi lär oss!!!

Även på den här länsen plockar vi en del på dom andra. Med fyra ombord är vi iallafall lätta även om semesterkittet ligger kvar i båten.

Ännu en gång kör vi kinesen och tar en del meter på detta. Micke beslutar att segla vänstersidan och det visar sig att vara rätt. Med ett stärkt motvrid på Hp en uppe vid märket så känns det som vi kan klara av att ta in mer......

Tyvärr ser verkligheten annorlunda ut. Vi har en bit kvar när Leif skjuter målskottet. Duellen med Firsten förlorar vi efter en tight målgång. Vi forsöker segla om dom i le vid att skaffa oss vinkel för att skära oss framför. Tyvärr misslyckas vi, men nog en händelse till handlingarna!!!!

Efter målpassering ligger Hp och väntar på oss. Emil klättrar tydligen i masten för att hämta ett fall. - Det gör vi på banan, ropar Micke glad tillbaka!!

Sen kan man undra vad gubbarna i Hp önskade sig under regnbågen innan start???

Vi gratulerar Hp med vinsten, H båten till andra pris och Firsten till tredje. En roligt och tight seglats där man lärde sig mer!

Krister, Björn, Kapten Micke och Tom tackar för fikat och visat intresse!

  • Comments(9)//www.cheetah30.se/#post188