Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

onsdagssegling

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Wed, August 24, 2011 22:31:48

Underbart!!!!!

Dagens segling blev av den lite onorlunda sorten. Ja, H båten gick bort och vann som vanligt, men starterna blev av dom tightare.....

I första grupp var det en hel flotta som skulle iväg. Sedan Rödön skapade ett stort bleke bakom sig blev det många som ville starta där det låg vind..... Typ på 15 meter av linjen.

Gunnar som seglar själv (singelhand, eller no hand?) tar starten!!!! Bra seglat, även om han var lite missnöjd efter målgången.

Vid våran start blev det tightare.... Vi placerade oss en bit ned för att se till att vi inte fick folk i lä om oss. HP kom med bra fart och fick in nosen så pass mycket att vi fick höja. Sen faller Hp medan vi pressar 6 an upp mot startlinjen. När vi faller för styrbord kommer Andreas mot oss för babord och får vända och falla av. I le, akter om Hp kommer 36,7 an i bra fart och träffen är ett faktum. Hoppas det gick bra, Gubbar!!!!!

Fokus blev rubbat en hel del och det tog ett tag innan vi började segla.

Hamnade snart i skugga och slår in mot Rödön för att skaffa oss fri vind. Alla går vänster kanten in mot hamnen untagen 606an som tar Bodele sidan.

Det är en hel del ström ut ifrån Bäveån, men samtidigt svårt att säga vad man vinner/förlorar på.

Vid rundning är vi efter H-båten, HP och 36,7an.

Vägen hem blir lite trög. Vi får bra tryck en bit innan vinden plattar av. Vi stannar kvar på linjen ned mot rundning och lägger oss i lädet. Nedtagningen på två gubbar går bra i den svaga vinden och vi tar några längder på momentet.

Tyvärr glider båterna ifrån på nästa ben. Vi släpper lite på skotet och ändrar formen på seglet, men endå glider det större båtarna iväg. Vi tar in en del på H-båten, men inte så att 1.29 känns bra.......

Vi seglar in i hamnen och forsöker få lyft och lyckas väl med detta. Här inne ligger vi också i lä från strömmen och snart dras peket ut.

Gennakern flyger upp med rasande fart och drar snart iväg båten. Vinden är avtagande, men något lite stärkare pust träffer oss ibland. Avståndet framåt är som förut, men H-båten passeras. Nedtagningen blir lite stökig. Avlastaren, den utan fall, är öppen, inte gennakerfallet. Björn och jag skrattar åt det inträffade och löser problemet.

Micke är duktig och stannar kvar akterut och styyyyyyyr båten med van hand :-)

Något dramatiskt måste hända om vi skall ta målskottet denna dag. Vi ser H-båten komma länsandes ute i medströmmen med bra tryck i seglet. Valet blir att gippa dirrekt för att utnytja ström och skärningsvinklar. När HP rundar innan oss ser det ut till att dom skall göra det samma, men snart fortsätter dom rakt fram.

Vi får bra fart ned mot öa och avståndet fram krymper raskt. Synd att vi gör så nu och inte dom två föregåande länserna, säger Micke.

Även om vi närmar oss hinner vi inte fram innan skottet kommer! HP med två straff glider över linjen som första båt!! usch :-)

Våra vänner från Vänersborg tar andra passering och vi själva trädje som omräknat blir 4!

Även om det gick lite plast idag så är miljön mycket givande. Vi lär oss alla och resultatlistan visar att tidsskillnaderna krymper mellan båtarna!

Grattis H-båt Team Torge!!

Hp avslutar tydligen alla seglingar med att hissa Emil upp i masten. Vi fattar det inte, men med stryk dom två senaste seglingarna finns det risk för att vi snart får kopiera detta vinnande koncept :-)

Micke tittar under båten på väg in och hittar snäckor på båtens skrov..........

Ja, ha!

Hälsar Tom

  • Comments(24)//www.cheetah30.se/#post192