Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Rödöpokalen 2011

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Sat, September 24, 2011 22:28:55

Undrar om det kan bli mysigare än såhär?

Det var dags för årets sista segling. Stämningen var så som den kan bli några dagar innan båtarna skall på land. Alla är lite vemodiga inför vintern.

Efter rorsmansmötet blev det på grund av stiltje, tid över att tjöta en del med dom andra. Alla var glada och skratten var många innan vinden kom. Folk gick i väntan på vind runt och tittade på varandras båtar.

Andreas hade inför dagen tagit på sig HP strumporna till ära!

Snart började vindexen att snurra runt och båtarna begav sig ut på fjorden. Ombord i tre av båtarna satt det bara en gubbe........ Bra jobbat för att få flera båtar till start!

Mr. Murena Göran, byter till en smidigare genoa innan start.

Ombord i Manin var det också segelbyte på gång.

Tommy Andresson seglade ny x-37 för dagen. En mycket fin båt som skulle visa sig vara snabb! Jag forsökte peppa Tommy till att ge lite "sämre" tips, men tydligen gjorde han sitt bästa i dag!

Vi blev 9 båtar som skulle göra upp om pokalen detta året. Banan som vi skulle segla var en klassisk bana ifrån onsdagsseglingarna.

Gunnar kollar hur djupt det är inne vid land och konstaterar att det inte är så djupt som man tror.....

Micke ser stolt ut när 2,3 hk Honda drar med sig en armada ut på havet!!!

Efter en provhissning och konstaterande att gennakern ligger rätt kopplad är det dags att titta lite på startförfarandet. Med en lite annorlunda strategi testar vi oss fram till en lovartstart. Timingen är rätt så bra, men några sekunder sena är vi. Ändå är vi rätt så nöjda, vi har rätt kurs och vi har full speed i båten. Andreas får slå för land och kommer snabbt imot oss. Vi kör för styrbord och snart får Andreas slå igen för att inte köra in i cheetahn. Tyvärr tappar vi lite fart här när vi behöver lova upp en bit för att undvika träff.

Vi gillar Hp och dess manskap, men nästa år får vi nog ta med flaggan. Tror att det vill bidraga till en positiv utveckling för oss alla om vi följer de regler vi skall. Även vi gör fel och det får kosta nästa år, på gått och ont. :-)

Micke väljer att slå sig bort från skiten och snart har vi kurs mitten av fjorden. Vinden kan ha varit 3-4 sekm. och vi klarar oss bra med 4 personer i båten. Ute på fjorden ligger det ok med vind och vi går rätt så bra mot andra båtar.

Uppe vid märket rundar vi inte sådär långt efter våra konkurrenter. Med en snabb hissning och bra segling passerar vi snabbt flera båtar. H-båten kämpar väl och håller jämt med en bra stund innan dom större rycker ifrån.

Tommys nya x går raka vägen med två gennaker båtar jagande. Vi gippar och skotar och gör vad vi kan, men avståndet fram ökar. Till Hp däremot närmar vi oss bitvis.

Vid våran nedtagning kör vi fram till bojen innan det är dags. Med skotningen klar och en fokuserad rorsman går det bra att köra hela vägen i den svaga vinden. Vi väljer högersidan av fjorden och drar bra ifrån H-båten på vägen till Rödön.

Slagen upp till bron flyter på bra och vi gör få misstag. Avståndet till dom framför är nu krymt lite till.

- Gör vi en bra hissning nu så tar vi dom, säger Micke.

Jag börjar dra fram tacklinen och känner snart hur infästningen släpper, FAN! Detta händer aldrig!!!!

Som tur är får vi snart fixat det och jag börjar igen dra fram seglet till peket. NEJ, inte igen! Ännu en gång släpper tacken taget i seglet och dyrbara sekunder rinner i väg. Fast medan allt detta har hänt har Vesala styrt rakaste vägen mot mål! All eloge för det!

När allt är klart går seglet upp i ren frustration och jakten börjar på dom där fram. Våra gippar flyter på bra och Hp`n kommer närmare. Till skilnad ifrån dom väljer vi att plocka focken i den lätta vinden något som vi tjänar på???

Vi forsöker lura dom i en fälla nede vi Bäveåns utlopp, men tyvärr hamnar våran gipp lite fel och vi lägger oss i bakvattnet efter. Nedplockningen går bra på två personer även om det är mycket segel som skall ned i båten.

Kryssen hem blir spännande. Vi förstår att vi är nära dom framför oss i lys, men hur nära....

Resultatlistan visar att vi hamnar 5a av 9 båtar. Skitdåligt tycker kanske du, men vi är nöjda. Vi seglade faktiskt bra i dag!

Väl i mål smakade ärtsoppan underbart efter några timmar utan mat. Juniorerna som seglade våra tvåkronor var tydligen glada för sina upplevelser på fjorden. Kul att tjejerna gick och vann deras tävling! Blog Image

I den stora tävlingen blev det jämt. Tommy vann med sin fin fina båt. Roligt när nya projekt visar potential!

Synd att säsongen är slut. Suget efter havet och nya tävlingar är minst lika starkt som i april...

Ses nästa vår!

Ludvig, Björn, Micke och

En sugen

Tom

Som undrar om denna krockkudden är till Pär under morgondagens matchrace :-)

  • Comments(10)//www.cheetah30.se/#post203