Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Dags att vakna ur idet!

HomePosted by Mikael Vesala Sun, February 19, 2012 01:57:52

I höstas pratade jag om att inte upprepa tidigare års sölighet, utan komma igång redan i december med båtfix å div projekt, men det är bara att insé , det blir bara inte så...

Tydligen behöver jag en tid på hösten, på sådär tre månader, där jag inte ägnar mig åt båt & segling alls.

Å för all del har jag inte varit sysslolös heller, försäljning av hus, flytt och renovering av nya lyan tog sin beskärda del av hösten. Skönt att inte ha två fastigheter att sköta om längre, och nu har jag verkstad/lager med båten i och boendet på samma ställe vilket är jäkligt skönt.

Underbart lättvindigt att kunna arbeta med båten utan att behöva åka fram och tillbaka hela tiden, och alla verktyg finns på plats Gött!!

Nåväl. I fjol påbörjade jag arbetet med att tillverka en ny köl med tillhörande bulb. Orsaken var att jag läste på lite om vingprofiler och det stod klart att man kan vinna lägre motstånd igenom vattnet om man använder en sk. laminärströmningsprofil, särskillt i högre farter. Dessutom gav en jämnförelse med andra liknande båtar att Cheetah 30 har en ovanligt stor kölarea, vilket mest ger motstånd...

Ville därför gjöra ett försök med en laminärströmmningsprofil, samt att minska ytan, samt tillverka den "konisk" alltså längre korda upptill och kortare nertill.

Tänker mig att detta ska bidra till mindre motstånd utan att ge bort för mycket lyft i vattnet.

I våras rann tiden ut för projektet och jag fick lägga det på hyllan för att inte missa sommarens seglingar, men nu har jag dammat av frigolitformarna och dragit igång med arbetet igen.

Formbygge.

Ett ramverk av reglar ska styva upp formen så att den inte spricker. Skruvar på lock på detta, så att det blir riktigt vridstyvt.

Blir ganska stora formar, Ca 2,7 *1,2 meter för att tillverka en köl på 2,5 meter..

Fortsättning följer..

  • Comments(8)//www.cheetah30.se/#post207