Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Metallslöjd

HomePosted by Mikael Vesala Fri, March 23, 2012 23:38:48

När jag Startade firma -97 så var målet att bygga upp en mekanisk verkstad med inriktning på svarv och fräsjobb. Skaffade svarv och ett par gamla manuella fräsmaskiner och körde igång. Insåg fort att det var helt hopplöst att få lönsamhet i det utan moderna maskiner och lade ner den verksamheten. Dock lät jag svarven vara kvar och den har man nytta av då och då...

Tillverkning av de långa muttrar som ska ingå i beslaget som ska plastas in i kölen. Fyra 60 mm långa axeltappar med M10 gänga i ska svetsas ihop med beslaget som tjänar som fäste för plastklossen som hindrar kölen från att åka genom költrumman.

Här syns det färdiga beslaget med de fyra svarvade tapparna på det färdiga beslaget.

Det blir även fäste till lyftögla att lyfta kölen med, samt till min lilla mentala säkerhetsgrej..

Har läst en del om tappade kölbulbar och svärd som gått av trots påkostade beräkningar, och ville ha nån slags förankring av bulben i båten i händelse av att det otänkbara händer..

Två 6mm 133 trådig riggvajer fäster i toppbeslaget inne i toppen av kölbladet och löper ner till bulben.

Två M16 gängstänger håller bulben på plats på bladet.

Fick hjälp av Rigg-Olle i Uddevalla med Riggvajrarna . Toppenkille som ställde upp på kort varsel trots att han egentligen inte hade tid!

Gaffelterminal i toppen ,och gängad terminal i nederdelen bara för att den var lätt att svetsa på M16 gängstången.

Det finns säkert dom som kliar sig i huvet och undrar vad det här ska vara bra för, det ska ju hålla ändå och det är jag helt säker på att det gör, men somligt gör man för att det känns bra och jag väljer att lyssna på mig själv när det kommer till sådana här frågor.

Tanken är att om bladet av någon märklig orsak skulle gå av så vill jag att bulben ska hänga kvar under båten och ge mig tid på mig att agera, kalla på hjälp, sätta besättningen i säkerhet mm. Så jag sätter helt enkelt fångremmar på bulben smiley.

De färdiga formarna. Ger en hint om djupgåendet...

I skrivande stund (Fredag kväll 23/3-12) är formarna förberedda med släppmedel och ligger och väntar på nästa steg. I morgon Lördag klipps alla olika lager av kolfiberväv till och läggs i formarna. Får se om vi hinner försluta och vakumbagga. Om inte, så tar vi det på söndag.

Gokväll!

  • Comments(5)//www.cheetah30.se/#post213