Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Slagsida i garaget...

HomePosted by Mikael Vesala Mon, April 09, 2012 00:07:13

Det här krypandet under båten med plågad rygg, och vatten rinnande in längs armarna är inget jag längtar efter i samband med våtslipning av bottenfärg, så detta året tänkte jag prova nåt nytt och försöka ställa båten på högkant i garaget.

Återigen är jag nöjd att jag inte har större båt ;-) .. Det gick över förväntan att snurra båten. Lyftbanden drog båten frammåt lite mer än jag räknat med, så peket tryckte hål i en gammal masonitevägg, men det var kanon, för båten roterade perfekt sittandes fast i det hålet, och jag kunde hissa och sänka som jag ville på var sida.

Det röda uppe i taket är en ett-tons kättinglyft från biltema. Funkar helt ok, och med en på var sida så kan man enkelt rotera båten som man vill.

Provmontering av nya kölen, och kan ni tänka, den passade! :D Gott att kunna prova och fixa passformen här i lugn och ro, så man slipper komma till kaj och upptäcka att det inte passar vid sjösättning.

Dessa barn... Dottern Pernilla i farten med nåt slags test...eller nåt...

Åsså 400kg bly i änden på den.... Eppler E836 profilen som jag valt ska enligt uppgift ha mindre motstånd genom vattnet än en Naca 63010 och vara något mindre benägen till framkantsavlösning . Men vi får nog ändå räkna med att denna är mer svårseglad än orginalkölen som var förvånansvärt förlåtande till sin natur. Spännande!

Kommer i år att prova en ny bottenfärg. VC 17 offshore som jag kört med ett par år nu är så jäkla besvärlig att slipa, så jag har bestämt mig för att prova en ny färg i år. Har köpt 10L Jotun VK Racing som ska sprutas på och sedan våtslipas till bästa finish.VK-racing är en hård, kopparbaserad färg, godkänd för västkusten. Får se när sommarn är över om det funkar, både avseénde prestanda och som påväxtskydd.

hej så länge!

  • Comments(2)//www.cheetah30.se/#post217