Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Väderöarna runt

KappseglingPosted by Mikael Vesala Wed, July 18, 2012 19:09:42

Väderöarna runt blev första racet med nya masten. Jag o Sussie stack från Rödön på torsdag kväll och meningen var att vi skulle gå till Bassholmen och ha en go kväll, men allt småfix drog ut på tiden som vanligt. Vid 20-tiden var riggen äntligen ansatt och seglen med de nya travarna provhissade för första gången. Min egentillverkade travarvagn funkade bra till min stora lättnad, hade inte varit kul att behöva åka 3 mil för att justera den... det enda som tillstötte var att teleskopdelen av bartelförstaget hade råkat bli monterat ett halvt varv fel! Å-nej... trodde först att jag skulle bli tvungen att släppa på riggen för att fixa det, men det löste sig med ett par spännband och lite trixande... Phu...

Kl 01.00 lade vi till på bassholmen och det var bara att hoppa i sovsäcken i vårt semesterskepp.

Tog en go sovmorgon innan vi fortsatte upp mot Fjällbacka, och det blev en go avslappnad resa norrut.

När vi kom ut i gullmarn blåste det 8-9 meter, och jag kunde nöjt konstatera att båten går bättre än någonsin på kryssen. Jag och Sussie väger bara runt 125 kg och trots det kunde jag köra full stor och fock med hygglig höjd och fart. Låt vara med storen fullt utplanad och masten rejält krummad men ändå. För två år sedan hade jag inte fixat samma situation utan att att ta båda reven. Jäkligt gott att timmarna på sjön och allt optimerande givit resultat.

Vid stånge huvud mötte vi en båt med lättigenkänd profil- en Hansson 31:a!- men vänta lite, den har ju svart mast... för fanken, det är ju Anders Bergmark som är ute med Piano! Ja världen är liten...Anders skulle ju segla med oss på lördag, men jag hade ingen aning om att han skulle dyka upp där...

Efter sotenkanalen satte vi till min egna häpnad inte ens genakern på undanvinden upp mot Hamburgsund. Insåg motvilligt att jag var rätt nöjd med att bara glida med vinden utan större ansträngning ... Hmm, vad är detta? är det ett ålderstecken eller är det bara allt mekande den senaste tiden som tagit ut sin rätt??

Racedagen:

Insåg att vi skulle bli chanslösa i den lätta vinden, men det passade rätt bra, det är gott att få prova nya grejer i lugna förhållanden.

Anders Bergmark, Daniel D och Zanda N dök upp lagom till rorsmansmötet men lätt ringrostig försummade jag att kolla så att någon tog tiden ordentligt, vilket tyvärr ledde till att vi pekade åt fel håll när vår start-tut hördes.... Suck...Bara att lägga om och gå på.

Vem sa att kappsegling är krävande? smiley

Å lättvind blev det. Bitvis så lätt att vi fick sitta i lä för att få rätt krängning... inte bra med vår relativt stora våta yta. Vi plockade båt för båt, men inte alls så snabbt som vi behövde för att hämta in de ledande båtarna. Vi såg Bengt Rosengren och Amundin mfl, men avståndet minskade allt för sakta. Jag valde dessutom fel genaker från väderöarna. trodde att det skulle blåsa mer än det gjorde och vi fick byta halvvägs.

Vi hade hela 23 minuter upp till team Séden i H-båten, och 14 minuter upp till Rosengren i Jod-35:an... men det var ju inte mycket att göra åt, båten behöver mera vind för att segla upp till SRS-talet. Vi slutade på 11 plats av 19 båtar. Jäkligt kul förresten att så många båtar möttes för att segla väderöarna runt, hoppas trenden står sig!

Resultat Väderöarna runt:http://www.norderviken.se/pages/resultat/vE4derF6arna-runt.php

  • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post243