Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Grebbestadsregattan -12

KappseglingPosted by Mikael Vesala Wed, July 18, 2012 20:02:56

Grebbestadsregattan har vi aldrig seglat förut, men den ligger bra till nära fjällbacka och direkt dagen efter, bra för logistiken inte minst.

Gick upp till grebbestad direkt efter prisutdelningen i Fjällbacka för att få en lugn morgon utan jäkt. Tveksamt val skulle det visa sig. Grebbestads gästhamn är ju en av dom stökigaste hamnar som finns utmed kusten, och det är ju ingen nyhet och inget man har ont av när man själv deltar så att säga... Men när man ska upp tidigt och vara pigg dagen efter så är det så lagom kul att höra falsksång/vrålet från båten några meter bort. Fast det löste sig fint med öronproppar trots allt, så det gick ingen nöd på oss..

Med starttabben från gårdagen färskt i minnet hade vi bättre koll på starten på söndagen, och vi kom iväg riktigt bra, endast någon sekund efter vårt tut. Har bra fart och höjd när Christer ser att seglingsledningen håller upp flaggan för tjuvstart. Men va fasen vi var ju inte över?? vi kanske var en hel minut tidiga, har vi strulat till det igen??

Vi vände tillbaka för att starta om, men det var en bra bit ner till startlinen, och jag kastade mig ner och fick tag i mobilen och ringde klubbhuset och frågade om vi tjuvat- Nädå, dom hade bara packat ihop flaggorna för att gå in i klubbstugan med dom!!

Vi seglade 1,5 minut tillbaka innan jag fick reda på att vi var OK, vilket betyder att vi nu hade givit bort 3 minuter!! OKOK lugn nu, Bara at tänka bort frustration och segla...

Måste säga att vi seglade riktigt bra. Fick flyt i slagen och fick till riktigt givande rullslag och rullgippar under första varvet runt Otterön. Tyvärr friskade vinden i och vred precis när vi kom in för att runda och vi missbedömde både vinklar och kryssande båtar så där gick det bort värdefullt tid när vi först tvingades att gå allt för platt och sedan knappt låg upp märket på sista länsbenet.

På andra varvet blåste det mer som sagt , men vi gick som tåget, och nu var det inte tal om rullslag utan att hänga så mycket det gick. vi plockade båtar i ett gott tempo och det känns verkligen att båten kommer till sin rätt i mer vind nu.

När vi närmade oss bojen för att sätta genaker så ser jag att det är väldigt platt för rosengren, och jag inser att vi måste byta till största länsgenakern.

Vi blir lite sena och hissar en bit efter bojen, och dessutom fastnar den splittnya vita genakern i diagonalstaget och det blir ett rejält fönster i den. Å, nej inte en till tänkte jag lätt kvidande för mig själv....suck....

Men den kom upp och höll ihop. Vi plockar nu rejält på de båtar som är framför och Rosengren är nåbar känns det som, men vi ser att det motar rejält för dom när dom passerat Tanumstrand. När vi kommer dit kommer vinden rätt i nosen och det är bara att ta ner i all hast, och glida i mål på bara stor och fock.

Håll i er nu... Rosengren blev etta med bara lite mer än 2 minuter till godo....

Häpp, så gick det till när vi bjöd bort vår första möjliga vinst för i år...smiley

Fast vem katten har mage att sura när vi kammat hem en andra plats bara några dagar efter att ha fått på den nya masten, näfan, det har känns sketabra!

Vi har en båt som går som tåget, och vi gjorde flera lättidentifierbara missar som vi ganska lätt borde kunna träna bort, så inlärningskurvan är alltjämnt brant.

Nu är vi på G igen!

  • Comments(4)//www.cheetah30.se/#post244