Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Filosoferingar......

HelgturPosted by Mikael Vesala Tue, August 28, 2012 23:27:47
Direkt efter Uddevallaregattan drog jag söderut mot Svanesund för att plocka upp Sussie och sonen Ludwig för vidare transportsegling mot Göteborg.

Fick lite tid att reflektera över Uddevallaregattan på väg ner i fjorden. Hade en jäkligt behaglig segling och jag lärde mig en del nyttigt om hur vinden står på olika ställen, men inte minst fick jag lite distans till frustrationen på regattan. Det är nog så att jag får tagga ner förväntningarna på resultat ett par snäpp och återgå till att segla för att det är kul igen. Visst har vi avancerat snabbt på inlärningskurvan och vi har idag bra fart och höjd på kryssen i lite stadigare vind, och undanvinden är en njutning.
Men vi har låångt kvar på områden som närstridstaktik och starter. Fast det är väl tur att det finns att jobba med så att man inte tröttnar....

När jag kom till Svanesund hade min underbara Sussie tillsammans med ludwig förberett mat för seglingen och bärt ut dynor, sängbottnar, och alla semesterprylar på bryggan.
Man kan bli varm i själen för mindre, tack going!...

Efter taimat på bryggan packade vi i allt och gav oss iväg. Tyvärr var det goa vädret borta nu och snart kom regnet. Ett regn av det mer ihållande slaget och vi tog för gott att läga till redan på lilla brattön. En ö som annars mest är ett hinder på Tjörn runt, men som nog kan vara mysig på sommarn. Nu var det öde, och stängt för säsongen.

Klockan ringde 8 och gasolen tog slut precis lagom till att kaffevattnet kokade, tur...
Nattens regnande var över och det var lite blå himmel här och var när vi tog oss ner i Hakefjorden, och SMHI:s regnprognos verkade det inte bli något med idag heller. Osis....

Vinden vred mer och mer på väst och nordväst och i höjd med Rörö tröttnade jag på att vi inte kom om en större båt, så då åkte röda genakern upp, så var den saken löst.... smiley.

Kom fram vid tre-fyratiden till gkss. Är ett par år sedan jag var där med båten, och många år sedan jag var med på skagenracet i synnerhet.

För ca 10 år sedan deltog jag för första gången och det var med min genakerförsedda gamla RJ-85:a!
Det var ganska lätt vind från SO och vi rann på ganska bra över till skagen. De andra stora båtarna hade seglat från oss och vi tog vår måltid vid pirarna i all anpråkslöshet, och lämnade in den utan att ha så stora förväntningar på resultatet.
Dom räknade och räknade samtidigt som han mumlade nåt om att det inte kan stämma, men efter tredje omräkningen stod det klart att vi vann ditresan... !

När jag duschade sen så råkade jag höra nån utanför säga: " åsså kommer en jäkla RJ-85:a och vinner..." Hahaha..... Kul....! Tydligen tyckte inte någon på GKSS det för nästa år hade dom höjt gränsen på lägsta lystal för deltagande till över vad vi hade... hahaha.....

Ska bli jäkligt kul att vara med igen, ses på Fredag!
Micke.

  • Comments(2)//www.cheetah30.se/#post257