Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Ny kick med mera...

fix å trixPosted by Mikael Vesala Sun, May 05, 2013 22:40:54

.

Man läser på bloggarna att fler och fler båtar plumsar i och vissa har redan börjat segla. För egen del håller jag hårt på traditioner och är sen som vanligt.. Så här ser statusen ut för cheetah så här långt i vårmecket.

Nytt block till nya kicken!

Det har ju klagats med rätta på kicken ombord, och i år kom jag till skott och bytte ut den odugliga orginallösningen som går genom hela båten och kommer upp i sittbrunnen.

Valde en lösning jag hittade på Harken, som går ner på rufftaket till var sida om vinscharna. Var lite besvärligt att hitta en plats för kindblocket, men med en längre skruv så gick det att montera det på det befintliga kindblocket till stor och fockfallet.

Råttan hamnade förstås ut över radien på rufftaket, så det fick bli en liten klack av spackel, samt sedvanlig urgröpning av distansmatreal och fyllning med epoxy .

Provmontering av råtta innan lackering.

Mastfoten fick sig en klack av glasfiber och epoxy för att korrigera ett vinkelfel. Vet inte hur kritiskt det var egentligen, men det känns definitivt bättre om hela foten har kontakt med masten jämnfört med som tidigare, bara i bakkant.

Ingen vidare bild för att visa vinkeln på, men den är ca 3 mm högre i framkant nu.

Sen har jag satsat på Harkens "autoratchet" block till genakerskotet. Det funkar ju fint på Melges 24, så det borde ju funka fint här med. Det gamla Bartonblocket ska givetvis bort..

Han även med att börja montera den nya Raymarine Autopiloten. Byggde upp en liten bulle av glasfiberförstärkt epoxyspackel där mässinghylsan ska sitta. Billigt o starkt.

Lackering av spridare.

Skyddsombud och liknande ombedes blunda för den eleganta balansakten här...

Sussie tog det andra paret!

Vågar fortfarande inte haspla ur mig något sjösättningsdatum, men det är ju kortvecka på gång så det närmar sig...

  • Comments(7)//www.cheetah30.se/#post279