Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

en solig dag i Svendborg

KappseglingPosted by Mikael Vesala Thu, September 18, 2014 23:02:09
Att masta av och lyfta upp båten på kärran tog 2-3 timmar, och då tycker man ju att det borde ta samma tid att reversera processen. Men av nån orsak tar det alltid längre tid att få båten raceklar vid sjösättning. Visserligen ägnade jag mig åt sånt man kanske inte ska räkna in såsom våtslipning av valda partier av botten, samt felsökning av instrument.
Det visade sig att Autopiloten inte fick någon signal från vindinstrumentet, och det var ju själva vitsen med att just montera det inför detta racet..
Påpassligt tipsade Peter blur om att Raymarine hade en servicebuss på plats och med en tekniker därifrån kunde det snart konstateras att det behövdes en liten kabel till så var saken löst. Kanske inte helt optimalt att inte hinna prova innan, men nu är det som det är. De ä bar å åk som Stenmark sa...
Morgon i Svendborg
Aktivitet på kajen. Påfallande många seascape. Ett par 27:or och en handfull 18, samt lite för mig udda mindre trailerbara båtar, företrädelsevis från Tyskland.
Dessa minisar, de ser alltid lika läckra och raciga ut.
Eller vad sägs om den här då? första båten ever som har lägre fribord än cheetah och som samtidigt är längre... C12 one off . Jotack...
Racecenter är inrymt i en stor hall. Just detta året är har vi ju ett fantastiskt gott väder, men med mer normalt väder är det nog nödvändigt.
Det märks att dom har satsat en hel del på att få till ett trevligt arrangemang. Kul!
Fast skepparmötet gav inte så mycket. Brukar kunna förstå Danska hjälpligt, men den sydfynska dialekten var inte lätt att förstå. Hörde att något var väldigt, väldigt viktigt- Men vad ? ;-)
Nä nu är det inte så mycket mer att göra. Mackorna är bredda, vattenflaskorna fyllda, och en sallad, samt några redbull och kall risgrynsgröt är ligger färdigt. Mer ska inte behövas!
I morron kl 9:00 går starten, Gonatt!
  • Comments(1)//www.cheetah30.se/#post339