Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Pulpit

fix å trixPosted by Mikael Vesala Sun, March 15, 2015 22:12:02
Oj va tiden går. Likadant varje år. Trodde att jag var ute i god tid eftersom jag inte dragit igång några större projekt, men nu börjar jag känna flåset i nacken. Snart är det 1:a April och sjösättning, dags att skruva upp tempot.
Hade som mål att vända båten på sida och komma igång med bottenslipningen, men jag får dra på det tills modifieringen av pulpit är klar. Vill använda båten som mall och nästa ihop delarna på båten och det är såklart lättare att göra medans båten står på kärran i rätt läge.
Detta är före modifieringen. Påminner om en valfångstutkik i miniatyr . Inte så elegant men praktiskt.
Fram med vinkelslipen. Tänk va snabbt det går att förvandla något som är full fungerande till en hög skrot...
Fick låna en rörbock för att få till radierna i framändan. Tyvärr är startsträckan för lång på bockverktyget, så det blev till att bocka och kapa bort längd mellan böjarna för att få den så låg som jag vill ha den. Tänker inte uppfylla kravet på 600mm höjd, eftersom jag inte ska delta i något race där det behövs. Syftet med min pulpit är att det ska finnas något att hålla sig i när man ska fästa codezerorullen och så ska den hålla styr på genakern vid hissning så att den inte åker i havet.
Uppriggad med tape för att se hur det ter sig. Utsticket bakåt ska kapas bort när allt är svetsat, bara öglorna för mantåget ska vara kvar förstås.
Helt ok. Hade jag haft mer rör kunde jag gjort bockar i bakkant med, men nu är tiden lite för knapp för att vara petig med design så detta får duga.
I morgon kl 14. kommer Stefan Pettersson med Tigsvets och ska hjälpa mig att få till snygga svetsar.
Go kväll!
.
.
..
.

  • Comments(4)//www.cheetah30.se/#post347