Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

In i smedjan igen!

HomePosted by Mikael Vesala Mon, April 27, 2015 00:09:24
Björn Gadd hjälpte mig att fälla masten i torsdags. Upp med masten på taket på bilen och hem. En inspektion av likrännan visade att väven runt den samma inte hamnat riktigt rätt och bidrog till att vagnen kunde vrida sig ut spåret. Tur i oturen var att likrännan var så försvagad att vagnen ganska lätt kunde vrida sig loss utan att trasa sönder den. Man kunde lätt känna skillnaden i styvhet runt skadeområdet, men allt var på den plats det skulle.

Efter lite diskusioner bestämde jag mig för att förstärka likrännan hela vägen uppifrån och ner med en remsa 200g biaxväv på var sida om rännan, samt någon form av modifikation av travarvagnen.
Tur bilen är hög så man inte patar nån i ögat !

Bör ge önskad styrka
Slipat och maskerat inför laminering.
Klippte biaxväven på "fel" håll så den blev svår att hantera eftersom den föll sönder. Gick hyggligt att lägga på den från ett bord såhär.
Lördag kväll och lamineringen är klar.
Nu återstod att hitta på en lösning för travarvagnarna. Funderade på en lösning med ny vagnskropp med snedställda hjul, men övergav det pga tidsnöd och modifierade Rutgerssontravarna igen.
Struntade i hjul på travarna helt och hållet och tänkte mig ganska långa stöd/glidytor som skruvas fast genom de gamla axelhålen på travaren. Saffade en liten bandsåg på Jula. Var till stor hjälp och det var färvånansvärt så smidigt det gick att såga ut ämnen till stöden.
Test. Jo, kan funka.
Fräsning av skruvurtag.

Detaljarbetet är inget som vinner pris, men funkar det så är jag nöjd.
Prov på mast. Detta bör ge stöd på så vis att dragbelastningen på rännan minskar radikalt.

Undra om det är något mer jag inte har tänkt på...

I morgon ska lamineringen på masten slipas och klarlackas. Påmastning på tisdag och med lite tur är vi med på kvälsseglingen på onsdag.
Go kväll!


  • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post353