Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

En skakig resa.

HomePosted by Mikael Vesala Tue, May 19, 2015 19:18:05
Så var vi då nere i Balatonfured. Resan gick bra så när som på att de tjeckiska motorvägarna med sina skarvade betongblock höll på att gå oss på nerverna. Men allt höll sånär som på några muttrar som skakat loss. lite locktite och mek så var det ordnat. Jag var dock väldigt glad åt att jag förstärkte trailern , det hade aldrig gått väl annars.
Muntra miner. Innan träsmaken satt sig...
Vi var någon timme tidiga till färjan i Gedser. Passade på att sova en timma i båten.
En timmes sömn gör gott även om det inte känns så... sov även två timmar på färjan men sen körde vi i ett förutom mat och tankstopp hela lördagen. jag och Pernilla turades om.

För mig som inte rest särskillt mycket, särskillt i öst, så kändes det lätt surrealistiskt att se städer man mest hört på nyheterna passera förbi på gps:en .
Många mil motorväg blev det... men sen ville tomtom visa oss en genväg....

och efter några km såg det ut såhär! Lite orolig där ett tag faktiskt, men efter någon mil blev det motorväg igen.. Phu...
Prag 66km...
Rast och liten utflykt till en ruin någonstans i tjeckien.

Frammåt 19-tiden på lördag var vi i Ungern och hade 14 mil kvar. Skulle bara in och handla lite frukost, men när vi väl stannat var det ingen som ville kliva in i bilen igen. Vi stannade på parkeringen bredvid lokala "Ica" och sov i båten.

Frukost i Masonmagyarovar. Kommer aldrig att komma ihåg det utan en minneslapp...
Sista milen över bergskedjan var otroligt vackert.
Äntligen framme. Började göra i ordning båten med en gång. En tvätt gjorde susen.
Balatonfured yacht club är en vacker och välskött marina med gott om personal. Tex är éntren bemannad dygnet runt och ser till att endast behöriga kommer in. känns tryggt, och atmosfären känns trevlig och alla har en hjälpsam och trevlig attityd utan konstigheter.
Lätt surrealistisk känsla nr:2 . Cheetah förtöjd i detta gröna vatten man bara sett på bild, bredvid En Saphire 27, en Elliot 770, och en Code 8.
Tog tillfället och började segla redan på söndag. Lätta vindar. 25 grader och sol. Förra söndagen var det 8 grader och 15 m/s och regn.... kontraster...

På måndag kom Kim och Björn ner. Flyg till Budapest och tåg resten.

Nu har vi seglat två dagar i lätta vindar och lärt oss en del. Hittils har det varit väldigt mariga vindar som på någon timma vridit 120 grader och under tiden skiftar det 20 grader med allt emellan 1 minut och några minuter. Blir inte lätt att lägga en bana för arrangören..
Båten är inreggad och färdig. inmätningen gick bra. I morgon blir det tuneup race.

Go kväll!..

  • Comments(1)//www.cheetah30.se/#post359