Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Grebbestadsregattan -15

KappseglingPosted by Mikael Vesala Thu, July 16, 2015 01:16:32
Direkt efter prisutdelningen på väderö race seglade jag och Ove Cheetah vidare upp till Grebbestad. Dennis tog bilen och Wille hjälpte Göran Jonsson att segla upp CB66:an.

Alla som kappseglar känner igen logistikbiten. Det är ett rackarns pusslande hela tiden för att få alla dit dom ska på rätt tid.

Väl där så tog vi en bit mat på sjökanten och ett par öl innan vi fyra lade oss i Cheetah för natten.
Efter frukost och kaffe i sittbrunnen var det dags att ladda upp inför dagens race och chans till revenge! Dagens prio No 1: Segla banan!!
Till dagens race skulle vi för övrigt få förstärkning av Sussie.

Vi startade några sekunder för sent och Mannerberg 38 2-3 minuter efter oss. Redan vid Tanumstrand var det försprånget tyvärr utraderat. Deras rigg är gigantisk och fångar ren vind långt över vår rigg. Dom gick rejält högre än oss och slapp ett slag på det. Vi bedömde före start att det generellt var för mycket vind för Coden och hade den surrad på däck, men jag undrar om vi inte skulle haft den förbi tanumstrand i alla fall...Väl förbi så var det definitivt för mycket för coden men lite för tunt för focken och Manerbergarn kom förbi oss.
På halvvinden på utsidan av Otterö åkte den upp och drog bra och vi höll jämna steg med dom igen.
På undanvinden in igen var förhoppningen att vi skulle plocka in det vi förlorat på kryssen, men till min stora besvikelse krympte inte avståndet alls till mannerbergaren och alldeles för sakta till resten. Om cheetah nu har en sweetspot i riktig lätt vind så är 4-5 m/s precis för mycket för coden och för lite för focken, och faktiskt även största genakern. Mannerbergaren och de andra glider på fint rakt mot märket med spinnare och vi har för lite kraft för att gå loss.
Vid rundningen inne vid mål har vi inte alls plockat så många båtar som jag hoppats, men halva racet är kvar och mycket kan hända.

Vid sundet förbi Håskär går vi faktiskt förbi Rosengren och håller nästan jämnt med dom hela vägen ut mot Brämskär.
När vi rundat så bedömmer jag att det är för brant för stora genakern och går med fock några minuter sydostvart för att vinna lite höjd innan vi sätter, allt för att kunna bära stora genakern hela vägen in utan byte. Tyvärr gick jag lite för långt och förlorade dyrbar tid där.
Foto: Anders AverdalVi tar oss in i fjorden igen och håller oss på norrsidan så gott det går för vi tycker det står lite mer vind där. Plockar en och annan båt, men avståndet till ledarna är allt för stort, förutom en K25 som glider på med stor och fock långt framför oss. Fan om vi inte skulle kunna ta den i alla fall tänker jag!
Målgången ligger väldigt nära stranden och det grundar upp fort så det kommer att bli bråttom att få ner genakern efter målgång, men Peppar dom andra med orden: Vi ska förbi dom om vi så ska köra upp i leran!! och vi ger allt, lägger en sista gipp i lä om K 25:an och tar dom 3 meter från mål!!
Den omkörningen satt så jäkla gott efter allt som hänt i helgen och gav oss en femteplats .
Amundin I Ninja i toppform!
Toppade sitt record med en förstaplats idag, stort Grattis!

Göran jonsson tog andra platsen, och Mattis Ekvall i Mannerberg 38 tog tredjplatsen. Bra jobbat!!
Alla resultat här: http://www8.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_592829/cf_57129/Resultat.PDF

Tack till Ove Aronsson, Suzanne Demant, Dennis Köhlberg och Wilhelm Eriksson som körde med mig idag! Lika duktiga och goa som alltid!

  • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post373