Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

inför Tjörn Runt och Solo mellanbroarna

KappseglingPosted by Mikael Vesala Tue, August 11, 2015 23:51:47
Hej på er!
Har haft lite skrivtorka. Tyckte inte att jag hade något inspirerande att skriva om Hermanö runt så jag lät bli. Det är ju fördelen med att inte ha någon sponsor att tänka på, man gör som man vill och har ingen att stå till svars inför.

För den delen inte sagt att Hermanö runt var kass- Tvärt om så var det en kanonhelg med typiskt vackert Hermanö runt-väder, och en toppenkväll på Petterssons krog efter prisutdelningen!
Själva kappseglingsresultatet var väl sådär men rättvist. Vi bommade starten och fick vända om. Trasslade med genakersättning och fick ta ner och sätta om, sedan som grädde på moset så fick jag fullständigt hjärnsläpp och beordrade lovartsnedtagning på den branta bogen de sista 300 metrarna upp i mål. Vad tror ni hände med luftflödet runt fock och storsegel om man virar in hela riggen med 92 kvadrat nylon i den lätta vind som var? Rätt svar= TVÄRSTOPP! Gubbarna vi nyss kört om flinade och tyckte att det såg riktigt komiskt ut ...
Enda fördelen är att jag aldrig kommer glömma det! Brant=länedtagning!
En förmodad 5:e plats i klassen blev till en 10:e.... Men vi hade en go dag på havet och en riktigt kul kväll!

Utsikten från bastun på Väderöarna!
Vedeldat aggregat. Så mysigt att få kasta in en vepinne då och då, och varva med ett hopp i havet från bryggan!
Lysekil i måndags. Ser ut som vilken semesterpråm som helst.


Efter detta och en veckas semestersegling där vi bla tog en sväng runt Åstol och Väderöarna (Kan rekommendera bastun på vandrarhemmet ! ) så är det nu dags för ett par av årets höjdpunkter, Tjörn runt och Solo mellan broarna!
Tjr går åter medsols, men den nya bansträckningen med ett rundningsmärke på sydsidan i Hakefjorden gör att det behövs ny trategi. De gamla käpphästarna om att gå nära tjörnlandet blir ju svåra att få till, och sedan kör ju vi stora banan och ska ut till Hätteberget innan vi vänder norrut, så detta blir som ett nytt race! Spännande!

Sedan skippar jag kalaset på kvällen och laddar för Solo mellan broarna på söndagen. (Hoppas vädret blir trevligare än i fjol med 10-12 m/s) Klockan tio går starten under tjörnbron och man seglar sträckningen gamla tjörn-runt hade och man tar sin egen måltid under Skåpesundsbron. För den som är sugen är det bara att anmäla sig genom att skriva ett inlägg med namn och SRStal på Blur.se så är man med!
Ses där!

  • Comments(4)//www.cheetah30.se/#post375