Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Nya tag

HomePosted by Mikael Vesala Thu, June 07, 2018 23:48:10
Tjenare!
Det har ju varit ett långt uppehåll här på bloggen.
Kortfattat kan jag säga att jag hade högre ambitionsnivå än jag hade ekonomi och ork till med nya båten, och när jag dessutom fick lite andra bekymmer av privat karaktär i vintras så var utmattningssymtom/utmattningsdepression ett faktum.
Sånt är inte att leka med och det tog några veckor i februari att inse att en längre timeout var oundviklig.
Tog först beslut att lägga allt båtmek på hyllan och fokusera på att hålla mitt rörmokeriföretag igång. En del tycker kanske att en längre sjukskrivning hade varit på sin plats, men det funkar helt enkelt inte att sjukskriva sig en längre tid som egenföretagare, det går snabbt utför och kunder hittar andra hantverkare. och utan kunder och inkomst försvinner förutsättningarna för hela mitt sätt att leva.
Plockade bort allt som tog energi och fokuserade på att jobba utan press.
Månaderna gick och ekonomin rätade upp sig liksom min hälsa.

Har haft Cheetah till salu på search magazine och en spekulant ville komma och titta på båten, så jag plockade ut henne ur sin tvååriga dvala ,men det blev ingen affär av olika anledningar.

En vecka före big boat race fick jag en fråga från Peter Gustavsson om jag ville segla med dom på blur. Hade känt en en saknad i att inte kunna köra Marstrand big boat race, så det kändes kul att få det erbjudandet. Och det blev en nytändning!Fick ny energi och lust att segla. Att sätta igång ett tokmek med att få Paugern i sjön vore korkat. Men jag har ju en båt, och inte vilken båt som helst utan en av sveriges häftigaste sportbåtar. Varför inte bara plumsa i den och köra?

Sagt o gjort, sjösatte och riggade i måndag-tisdags 4-5 juni, och körde dessutom kvälsseglingen på Byfjorden i tisdags solo.

Vilken tillfredsställelse att segla denna underbara båt som jag kan så väl. gick ut på fjorden en halvtimma före start med en grundansatt rigg och tog några slag bara för att känna på det. justerade riggkrummet med den unika funktionen som krummar masten och kollar focktrimmet, sen gick starten.

Kör kryssen upp och rundar, trycker på autopilot och sätter stora vita genakern. kör några gippar och slås av hur enkelt det går. Allt är nära till hands och går så lätt.
kommer ner mot lärundningen och aktiverar autopiloten igen och tar ner genakern, rundar och går upp på kryss. Underbart!
Varför vill jag sälja denna underbara båt??

Tom som hjälpte mig med påmastningen nämnde nånting om att Lysekils race gick kommande helg och att Arrangören LSSG har gjort ett seriöst försök att modernisera racet och locka fler deltagare. två "in portrace på lördag och den traditionella banan på söndag. Och det lät ju kul, så varför inte köra?

Så i morgon seglar jag ut båten till Lysekil . Två dagar av kappsegling i nydanad tappning väntar. Hoppas fler har sett att LSSG anstränger sig att förnya lysekilsragattan!

http://www.lssg.se/Kappsegling/LysekilsregattanmedLysekilRace/

  • Comments(3)//www.cheetah30.se/#post400