Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Cheetah30 har mastad av

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Thu, July 18, 2013 08:44:57
Se vad gänget ställer till med när man inte är med smiley

Åkte upp till Kaptenen och Sussi med en något starkare motor. Att semestersegla några dagar utan mast och med en 2,3 hästar kan bli lite segt. Micke drar i Suzuki motorn och dom 6 hästkrafterna startar på första! Micke har som väntat börjat dra i några trådar för att lösa havariet. More to come.....


  • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post293

Tjörn Runt!

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Sun, August 19, 2012 17:26:43
Fan!
Så är det sagt!

Det var den här gången alla bitar skulle ramla ned på rätt ställe. Båten var i sällan skådat form. Lyft, tvättat och genomgången på onsdagen innan seglingen. Allt låg bra till fört ett bra Tjörn Runt.
Starten gick sådär. Vi hamnade i skiten och alla gamla "fri vind" uttalande vi har gjord genom åren var som borta. Drömmen om att ta hem starten och rinna i väg blev för stark och snart gled alla båtar i från oss. Attan.
Kryssfarten var inte i närheten av vad vi brukar ha, men med röriga förhållanden var detta något man inte reflekterade över i början. Väl utanför Brattön började vi trimma om och prova oss fram, men med fina segel var farten fortfarande låg. Några slag in mot land för att undvika eventuell motström gjorde illa värre....
Efter en timme och en kvart vill Micke ta en snabb fika. Han beskådar kölen medan mackan äts och där hittar vi svaret. Som sportfiskare efter havsöring är ålegräset av högt värde, men som fri passagerare under Tjörn Runt är det oönskad!!!!! Attans H-vete!


Efter två stunder upp i vindögat och backande Cheetah30 försvinner gräset. Farten ökar direkt med 0,6 knop! Fortfarande sitter det kvar en liten remsa, men nu kör vi mot mål.
Efter denna stund är det INGA båtar som tar i kapp oss. Vi äter oss in på alla framför och snart stiger stämningen ombord. Vinden som vi hade drömt skulle ge oss en fin halvvind ut fjorden har vridit och alla båtar kryssar ut mot Åstol. Vinden ökar och Micke hittar det sedvanliga Cheetah trycket. Vid Klädesholmen går vi ut i havet och hissar den gula gennakern. Båten skuter fart och snart loggar vi 13 knop på sträckbogen över till Härön.
Där plockar vi klockrent och byter till den stora vita. Resan in är en solskinns historia. Vi seglar mycket fortare än alla andra och båtarna passeras i en rasande takt. Snart ser vi en Melges som vi efter en gipp lägger bakom oss. Som vanligt tycker vi att fjorden är för kort......
Nu i eftertid räckte prestationen till en 85 plats. Vår bästa placering någon sin. Vi kanske blir glada om någon månad.
Räknar vi bort den första timmen hade resultaten blivit mycket bättre, men det är ju något alternativ.....


Nästa år.
1. Fri vind
2. Fri vind
3. Fri vind

4 Se ovan......


Tom

  • Comments(3)//www.cheetah30.se/#post254

Nästa båt Micke?

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Mon, August 13, 2012 20:31:59
http://www.blocket.se/goteborg/Tarac_33_41534970.htm?ca=15&w=3Tom

  • Comments(3)//www.cheetah30.se/#post251

Orust Inshore race

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Sun, August 12, 2012 10:10:59
Sol fem år i rad, underbar mat och fantastisk stämning.
Orust Inshore race är och blir en favorit. Med Cheetah någon stans på Danskekusten blev det en intressant seglats. Med en lånat båt och gastar ifrån grannskapet var ambitionerna att ha kul.
Andraes & Eva Samuelsson i HP1030 dundrade förbi fältet i den svaga vinden. Vi tackar dom för liften från Ljungskile. Maxi racern hade ingen motor och när morgondimman låg på fjärden så var det ingen vind att segla i. Utan snurra var det skönt att få hänga på er, Tack!
Inför nästa år hade arrangören lite tankar om vissa förändringar. Frågan var om man skall segla en djungelbana på lördag och en kryss läns bana på söndag. Fest på lördag kväll självklart.

Tack Svanesund segelsällskap för ett fantastisk arrangemang och grattis Norge med OS guld i handboll.........
Besättningens gastar som gjorde ett underbar jobb var Susanna Skarin, Hans Gyllensten, Beat aus Schweiz och Daniel Sorting.
Tom

  • Comments(2)//www.cheetah30.se/#post250

Cheetah missar Orust inshore race

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Thu, August 09, 2012 19:14:45


Efter mycket pyssel och massa jobb väljer kapten Vesala att avstå lördagens segling. Dagens gynnsamma vindar har flyttat båten på god väg mot Skagen. Micke hälsar alla med önske om en fin tävling i Svanesund. Själv samlar jag ihop gastar till den första tävlingen som rorsmann.............
Hörs!
Tom

  • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post249

Bilder från Hermanö Runt

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Thu, August 09, 2012 08:58:46
Här har ni några Iphone bilder från seglingen...
Tack för en fin dag på havet.
\\Tom

  • Comments(0)//www.cheetah30.se/#post248