Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Sista onsdagsseglingen.

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Wed, September 21, 2011 21:45:23

Med svag vind på fjorden är det dags för årets sista onsdagssegling. Det är en hel del båtar som har hittat till start. Det är en tydlig babordsfördel på linjen och vi hinner testa lite alternativ innan det är dags för race. Strategin blir att segla för styrbord parallellt med linjen för att slå 15 sekunder innan skottet.

Micke lägger båten i vindögat medan vi väntar på att det skall bli en minut kvar. Snart tuffar vi in mot bryggan för att slå på planerat tid. Det visade sig att fungera utmärkt. För en gångs skull är det vi som tar starten!

Det blir en bog upp till bron. Vi hittar en ok fart, men tydligen är det andra båtar som går bättre. Hp glider om oss i lä och gasar i väg. Inget att göra med, resonerar vi ombord, och seglar vårat race.

H-båten rundar som första båt med Andreas och Göran efter. Vi kommer en bit efter och passerar bland dom senare.

Med svag vind är vi rädda för att den stora gennakern skall kollapsa, men snart drar den oss i väg med bra fart. Vinder vrider och gör bogen brantare och brantare. Vi har tränat en hel del på detta och problemen uteblir. Troligen hade vi seglat snabbare med den gula gennakern här, fast vi får aldrig veta hur bytet av segel hade gått........

Nedplockningen går snabbt! Det måste den göra när vi plockar ned i rundningen.

HP är en bra bit framför oss och H-båten ligger nu några meter framför.

Vi passerar Torge och ser att Hp har valt att gå ute i fjorden. Vi väljer också detta för att undvika bleket i Bodeleviken. Någon bit innan Rödön undrar vi om vi valde rätt, men 11an bakom oss måste falla och snart har vi dom säkert bakom oss.

Vi ser rök och hör målskottet när Hp en tar hem vinsten i dagens tävling och kniper andra platsen i totalen.

Vi Sussi, Björn, Micke och Tom

gratulerar H båten med en fin säsong på Byfjorden. Och Tack Leif!!!! för att du gör allt detta möjligt! Stort Tack!

Hälsar Tom

  • Comments(13)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by andreas i HP Fri, September 23, 2011 16:38:15

hehe, jag gillar att det är kryss, men någon öppnare bog är roligt oxå. Undanvind som undanvind...det finns alltid folk som skyller på vindarna osv, jag tycker variationen är det roliga.

Jag seglar allt, o som jag tycker är Kryss-Läns roligare nu med denna båten än den förra, men variation är roligt o vi har ju möjlighet att segla ett antal andra banor emellan. Men det är ju så att går båten bara tillräckligt fort så länsar man ju aldrig utan seglar 2 halvvindsbogar ner med en gipp totalt..funkar helt OK det oxå..

Men principiellt föredrar jag 2 korta än en lång...

Ses imorgon även om vi blir lite shorthadbetonade:-)
Pär skulle handla med Anna?
Emil skulle plåstra om fingrarna?
Tore skulle lyssna på någon som skriker (opera eller nått)

VIParen hoppas jag kommer så vi blir 3. Då jäklar skall vi köra...

Posted by Tom Fri, September 23, 2011 10:09:01

Jag gillar att segla alla bogar... även kryss läns. På något vis är detta grundformen i segling. Sen tror jag att det inte är fel att göra lite annat. Klubbens "problem" är vårat startområde. Det är trångt från linjen och ned till Rödön. Öa och flåtten ligger i vägen. Sen är livet ett kompromiss. Man får göra det bästa utav det. Med dagens linje är det lätt för en mann att ha bra koll från land.

//Tom

Posted by Pär Bäck Fri, September 23, 2011 09:10:06

Konservativ eller inte. Men det är svårt att slå enn kryss/länsbana när det gäller möjligheten att segal taktiskt. Jag tror det var därför man har plockat bort slörarna på de gamla hederliga olympiska banorna. Men varför inte köra en Hellerupbana inne på Byfjorden. Men då gäller det att vi får fler funktionärer än Pappa Leif. Som jag ser det är det ett lyft varje gång vi kan få en ritigt fin kryss/länsbana. Finns det något värre än att ligga på en slör som ett pärlband och inte kunna göra direkt mycket. Fort kan det ju gå. Men vill man segla fort så kan man ju satsa på Bräda. Dom seglar väl alltid halvvind, ialla fall dom man kan se i Byfjorden.

KRYSS/LÄNS 4 EVER

Posted by Daniel Fri, September 23, 2011 09:01:06

Vad är det för fel på kryss läns. jag tycker det är sällan det blir riktiga kryss läns banor i viken. Ser man på i onsdags så var det ju fint sportbåts väder. sträckbog till kryssmärket, sträckbog till länsmärket o nästan sträckbog i mål. det är väl knappast konservativt tänk... som jag ser det så är det ju en hyllning till alla lätta gennakerbåtar :-)

Jag hoppas det blir 2 kryss/läns race på lördag så 606:an kan komma till sin rätt.

ses då

//Daniel

Posted by Gunnar O Fri, September 23, 2011 04:11:44

Vet inte om vår klubb är mer konservativ än andra klubbar. Byfjorden ligger där den ligger och så även Orust. Vindarna rår vi inte över. Eftersom funktionärer inte växer på träd utan snarare lyser med sin frånvaro så har man valt att lägga ut några x-a bojar för kvällsseglingarna och i övrigt använder befintliga sjömärken. Detta för att klara sig med en till två funktionärer. Då fjorden är ca 40m djup så är det rätt mödosamt att var gång lägga ut/flytta fler bojar och framförallt ta upp fler märken. Beträffande Orut Runt har man genom åren lyssnat till seglarna och provat start och mål från både Ellös och Henån i olika varianter. Ua regattans bana har varierats med djungelbana och försök till kryss läns bana genom åren. Klubben införde också för några år sedan, trots protester från några, x-a respitavdrag om man är kort om folk mm. Detta för att locka ut fler båtar. SSVÄs kvällseglingar överlevde nog delvis pga detta. Idag är det väldigt få av alla klubbar som har kvällsseglingar för kölbåt. Snart är det årsmöte och då jag vet att flera i styrelsen avgår så ser jag fram emot nya kreativa krafter som kan ta vid.

Posted by Andreas i HP Thu, September 22, 2011 23:55:48

I vår konservativa klubb där bara Kryss/läns är det riktiga? Gud bevare dig Tom ;-)
Nä det hade varit kul med en annorlunda bana som innehåller fler bogar o mer variation.

Allvarlig talat så tyckte jag kryssläns var pest i Matchen, nu är det mycket roligare faktiskt...men lite mer taktik önskas på Lördag o hellre 2 kortare race än 1 längre!


Men vi kommer om vi kan i alla fall

MVH Andreas

Posted by Tom Thu, September 22, 2011 19:05:52

Vad tycks om banalternativen till Mästarens mästare?? Kan ses på www.blur.se Tycker vi skall testa nu på lördag!!

Posted by Tom Thu, September 22, 2011 19:03:53

Det är väl skönt att gå in i vinterdvalan med suget kvar!!! Nästa år då jävlar...... :-)

Vi längtar efter när vi slår H båt och hp på banan, inte i käften.....

Ses på lördag.

Posted by andreas i HP Thu, September 22, 2011 16:30:04

Tack alla för detta året.

I början minns jag att vi var 8 min efter H-båten, o vi kände att det vår långt kvar...
idag känns det betydligt lugnare i båten o det går fortare, o vi har kommit först ett antal ggr i totalen på onsdagarna. o tar kliv framåt.

Båten har optimerats o vi hittar trim snabbare o snabbare. Båthantering funkar bra mycket bättre o denna säsongen har varit fantastisk.

Jag saknar seglingen redan fast jag vet att lördagen är kvar.

Mikael o Tom, tack för denna säsongen o trevliga kamper verbalt o på banan.
Vi har fortfarande som mål att slå er o jublet igår var äkta känsla då vi tog höstomgången som var viktigt för oss...


Ses på lördag hoppas jag...

Posted by Gunnar O Thu, September 22, 2011 11:40:16

Kommer ni sakna seglingen?!

Jag kommer sakna Leifs mackor!

Posted by Mikael Vesala Thu, September 22, 2011 10:26:30

Ja, tänker samma här. Den här säsongen har gått så jäkla fort, det var minsan inte länge sedan man tänkte att hela säsongen låg framför oss.... Men vi har lärt oss massor, och är fortfarande på en ganska brant inlärningskurva. Nästa år känner jag att vi får flytta fokus från båtfart till strategi och taktik, för där är i vart fall jag tämmeligen vilsen.

Grattis till Segern Ellisson i H-båten, snacka om stabil form.. , men årets komet måste ju ändå vara HP:n, jäklar va trött jag är på att se er akterspegel.. Usch... Hahaha

Posted by Sussie Demant Thu, September 22, 2011 10:06:23

Känns lite sorgset nu.....

Jag vill segla mer, speciellt nu när allt flyter på så bra:-)

Tom: Grym fokus på genackern!

Posted by Pär Bäck Thu, September 22, 2011 09:50:12

Jag får tacka för iår. Det har varit kul att få vara med och tävla igen. Vi har gått ifrån att se hur långt efter Cheetahn vi är i mål till att vinna höstserien har varit jättekul. Nu behöver vi i HP bara lära oss att hantera båten i vindar över 7m/s.