Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Orust Inshore race

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Sun, August 12, 2012 10:10:59
Sol fem år i rad, underbar mat och fantastisk stämning.
Orust Inshore race är och blir en favorit. Med Cheetah någon stans på Danskekusten blev det en intressant seglats. Med en lånat båt och gastar ifrån grannskapet var ambitionerna att ha kul.
Andraes & Eva Samuelsson i HP1030 dundrade förbi fältet i den svaga vinden. Vi tackar dom för liften från Ljungskile. Maxi racern hade ingen motor och när morgondimman låg på fjärden så var det ingen vind att segla i. Utan snurra var det skönt att få hänga på er, Tack!
Inför nästa år hade arrangören lite tankar om vissa förändringar. Frågan var om man skall segla en djungelbana på lördag och en kryss läns bana på söndag. Fest på lördag kväll självklart.

Tack Svanesund segelsällskap för ett fantastisk arrangemang och grattis Norge med OS guld i handboll.........
Besättningens gastar som gjorde ett underbar jobb var Susanna Skarin, Hans Gyllensten, Beat aus Schweiz och Daniel Sorting.
Tom

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Tom Sun, August 12, 2012 20:48:48

Ja, jag hörde om dramatiken vid den gröna bojen. Att passera Oscarsson är alltid ett tecken på att man seglar fort!

Posted by Andreas i HP Sun, August 12, 2012 12:14:24

Hej TomTack, inga problem att ge er lift. Bara svårt att hitta er i dimman:-)Kul att se er prestera o sätta spinne osv! Bra kämpat av er.Kul att ett annat par debuterade oxå i en accent! Vi hoppas på er på Bohusracet nästa år!För vår del var det bra förutsättningar.Vi hann att lätta båten till 90%, byta till racing stor o lättvindsfocken efter semestern.Ewa o Tore o jag var de som utgjorde besättningen, Vi gjorde inga misstag utan hade bra fart o höjd på kryssen. kunde gå med stora gennakern brant på slören där skenbara vinden var stundtals <50grader o sedan 180 grader... Ingen hög toppfart, bara 9knop, men alltid hyfsad fart.Vi tog in på fältet hela tiden o upp mot svanesund sade vi, "vilken sida om gron boj med segelbåt i?" det var en express som ena killen ramlade i då mantåget brast o sedan drev de ner på mäsrket, vi ropade om de behövde hjälp men redde ut allt o blev trots detta 3a...gött!!!Vvid sista länsen ner gick vi om Oscarsson i Oscar o sedan kunde vi kryssa i mål. Det blev till slut en komfortabel segling, men vi körde hela vägen in i mål 100% för vi räknade med omräkning då racet gick fort (för fort?)Vi är väldigt positiva till djungelbana på Lördagen o ca 3 kryss-länsbanor på söndagen nästa år!MVH Andreas