Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Tjörn Runt!

Inlägg av Tom GustavssenPosted by Tom Gustavsen Sun, August 19, 2012 17:26:43
Fan!
Så är det sagt!

Det var den här gången alla bitar skulle ramla ned på rätt ställe. Båten var i sällan skådat form. Lyft, tvättat och genomgången på onsdagen innan seglingen. Allt låg bra till fört ett bra Tjörn Runt.
Starten gick sådär. Vi hamnade i skiten och alla gamla "fri vind" uttalande vi har gjord genom åren var som borta. Drömmen om att ta hem starten och rinna i väg blev för stark och snart gled alla båtar i från oss. Attan.
Kryssfarten var inte i närheten av vad vi brukar ha, men med röriga förhållanden var detta något man inte reflekterade över i början. Väl utanför Brattön började vi trimma om och prova oss fram, men med fina segel var farten fortfarande låg. Några slag in mot land för att undvika eventuell motström gjorde illa värre....
Efter en timme och en kvart vill Micke ta en snabb fika. Han beskådar kölen medan mackan äts och där hittar vi svaret. Som sportfiskare efter havsöring är ålegräset av högt värde, men som fri passagerare under Tjörn Runt är det oönskad!!!!! Attans H-vete!


Efter två stunder upp i vindögat och backande Cheetah30 försvinner gräset. Farten ökar direkt med 0,6 knop! Fortfarande sitter det kvar en liten remsa, men nu kör vi mot mål.
Efter denna stund är det INGA båtar som tar i kapp oss. Vi äter oss in på alla framför och snart stiger stämningen ombord. Vinden som vi hade drömt skulle ge oss en fin halvvind ut fjorden har vridit och alla båtar kryssar ut mot Åstol. Vinden ökar och Micke hittar det sedvanliga Cheetah trycket. Vid Klädesholmen går vi ut i havet och hissar den gula gennakern. Båten skuter fart och snart loggar vi 13 knop på sträckbogen över till Härön.
Där plockar vi klockrent och byter till den stora vita. Resan in är en solskinns historia. Vi seglar mycket fortare än alla andra och båtarna passeras i en rasande takt. Snart ser vi en Melges som vi efter en gipp lägger bakom oss. Som vanligt tycker vi att fjorden är för kort......
Nu i eftertid räckte prestationen till en 85 plats. Vår bästa placering någon sin. Vi kanske blir glada om någon månad.
Räknar vi bort den första timmen hade resultaten blivit mycket bättre, men det är ju något alternativ.....


Nästa år.
1. Fri vind
2. Fri vind
3. Fri vind

4 Se ovan......


Tom

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anders B Mon, August 20, 2012 22:03:58

Ha en grov, ganska lång, fransig lina med många knopar beredd. Släpp den framför båten, håll kvar ena änden, dra linan runt kölen. Det mesta följer med. Gör det två gånger, sen är det rent och du behöver inte stanna (backa). Svårigheten är att komma ihåg att göra det i all röra/stress/hets när adrenalinet pumpar som mest på första kryssen.

Posted by Ulf Sun, August 19, 2012 23:38:09

Otur, nu har du en sak till att kolla i framtiden! Tyvärr fixar vi inte att komma till U-valla regattan så lycka till. Vi kanske ses på Sista Chansen.

Hälsningar Ulf i Alphan

Posted by Mikael Vesala Sun, August 19, 2012 21:19:29

Hahaha Tom, nu var du allt snäll i din beskrivning.. "snabb fika"?? Sanningen var ju att jag var så less och frustrerad att jag ville hoppa i havet!! Men det förde ju i alla fall det goda med sig att jag såg tångruskan på kölen....