Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

En skön helg!

HomePosted by Mikael Vesala Tue, May 05, 2015 01:03:18
För en och en halv vecka sedan låg masten i garaget. Om en och en halv vecka är vi på väg till ORC-EM i Ungern. Det kittlar lite i magen när jag tänker på det, och uppladdningen har börjat !

Fick ju ihop båten igen förra tisdagen. Körde onsdagsseglingen med Björn Gadd och Hans Oskarsson. Vi kom hyggligt in i det igen trots allt meckande, körde två varv långa banan i 6-8 m/s och allt kändes bra med mast och de nya Ullmanseglena, även om jag kände mig lite ringrostig. Som en trevlig vårhälsning fick vi en första plats!

Långhelgen som gick ägnades helt åt båten och segling. Under fredagen var det svaga till måttliga Ostliga vindar, så det passade perfekt till att testa nya Codezero:n. Först såg den ut att ha fått ett för långt underlik eftersom det var svårt att få rätt skotpunkt, men det gick att få till genom att sänka ner seglet på det insydda förstaget. Och med skotvagnen längst bak på skenan så gick det att få till en hygglig skotvinkel. Hade inte skadat att få bak skotpunkten 10 cm till, men då måste jag montera längre skenor.
Lördagen var en ren träningsdag där Pernilla, Wilhelm Eriksson, Dennis Köhlberg och Peter Bäcklund var med och kände på båten. Blev ett antal vändor på byfjorden, och var nyttigt. och gött! Wilhelm och Dennis är ungdomar som brukar segla H-båt i Svanesund med den äran och ska vara med på cheetah ett antal seglingar i sommar. Kul ! En winch låste sig i slutet av dagen och Jag och Pernilla åkte till Biltema och köpte grejer till winchtvätt och smörjning. Tyvärr började det regna allt ihärdigare så vi han bara med två winchar.

Söndagen började med att ta de två andra wincharna, plus lite annat meck. Sen körde jag och Pernilla några timmar kryssläns. Och jag fick inte lägga mig i, Pernilla satte, skotade och tog ner genakern med den äran. Frammåt eftermiddagen ringde Tom och undrade om vi var kvar på fjorden, visst kom ner och hoppa på! Pernilla ville göra en sättning till så vi började förbereda en gång till. Drog ut peket och skulle precis til latt sätta- då far peket in med en smäll igen- Vad nu? Attans,stopknuten till manöverlinan hade knutit upp sig och försvunnit långt in i båten.
Nåväl Tom kom och hade med sig en välbehövlig macka. Med den i magen gick det lättare att mecka och efter lite krypande i båten hade vi fiskat tillbaka linan och säkrat knuten med tejp.
Återigen: så bra att sånt här händer nu och inte på race!
Foto: Tom Gustavssen

Sen körde jag och Tom tester där vi växlade mellan fock och Codezero för att se fartskillnad lättvind . Vi blev belåtna kan jag säga smiley Funkar även utan bekymmer att sätta genaker och gippa med coden satt, men inrullad precis som jag hoppats. Gött!

När Tom åkt hem och jag gjort färdig båten och satte mig i bilen och fumlade efterbilnyckeln. Letar över allt men icke. Den ligger nog bland mycket annat på botten av byfjorden...
Tack Tom för schussen hem och hämta reservnyckeln!
Känns som ett ok offer för en sån här go helg!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.