Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Vindfattig kvällsegling

HomePosted by Mikael Vesala Thu, May 07, 2015 00:00:02


Foto: Björn Gadd

Onsdag 6/5. Hela Big boatbesättningen med Hans Pettersson, Hans Oskarsson, Peter Bäcklund, Niels Flor + Björn Gadd anslöt för att få ett tillfälle till samträning .
Började bra med frisk vind när vi gick ur hamn, och vi började trimma för det, men lagom till starten gick så droppade vinden till 2-3 s/m. Vi körde fock under startmanövrarna, men kort efter start kände jag att vi led svårt av för lite kraft. Hade riggat coden hopvikt och surrad till mantåget, och det gick förvånansvärt smidigt att koppla fallet och hissa den. Nya codezeron är grym, hängde med och gick förbi Olsson i Farr 30 och rundade först. Fantastiskt! Senare dojade vinden ur fullständigt och vi och farren parkerade vid länsmärket. Döm om vår förvåning när Luffen, First 36,7, och H-båten kommer ikapp i puffarna och rundar medans vi står kvar!! Kommer iväg vi med och knaprar in på Luffen som är först, men Leif som passar mållinjen finner det för gott att blåsa av racet. Eftersom racet bröts innan någon båt gått i mål, så baseras resultatet på mellantiden, och därmed vann vi - så häpet! Därmed har vi två segrar i de två seglingar vi fullbordat.

Kändes mycket bra ombord och jag känner stor tillförsikt i att vi kommer att bli vassa på GVA-Big boat om några veckor! Tack för i kväll alla!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.