Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Packad och klar för ORC-EM

HomePosted by Mikael Vesala Fri, May 15, 2015 00:26:50
Fasen så fort denna veckan försvann. Men det har varit lite jäktigt att hinna jobba och förbereda allt inför resan till Ungern.
När jag packade upp grejerna ur bilen i måndags så upptäckte jag nämligen sprickor i rodret runt undre gångjärnet! Uschamejen.... Gångjärnen är av kollaminat och är laminerat på bladet och är alltså inte en del av bladet utan mer eller mindre limmade på . jag var orolig att det hade börjat separera och var på väg att lossna. Men när jag slipat ner området runt sprickorna så finner jag ingen annan förklaring än att det bladet böjt sig så kraftigt under den tuffa undanvinden i söndags att färgen sprack!
Bestämde mig ändå för att förstärka något och laminerade 5 lager biax 400gr i fallande storlek på en dubbelt så stor yta som förut för att ha säkerhetsmarginal. Jag vill inte behöva oroa mig för att något ska hända med rodret på bohusracet tex.

Så det har varit jobb på dagarna och rodermek på kvällar. Det tar ju sin tid att få till med härdning, spackling, slipning ( ständigt denna slipning) , lackering och polerning, men i idag torsdag blev det klart.
Provade att rodret passade med förstärkningen, och det var tur för det gjorde det inte!
Fick slipa bort lite på den rostfria delen på båten.

Sen har jag haft lite pyssel med trailern. Den extra långa dragstången har varit lite svajig, vilket har lett till att båten har vandrat bak lite i varje gupp. Så jag tog det säkra före det osäkra och monterade några extra stag för att styva upp konstruktionen.
Röret på diagonalen i bild är det nya staget. Det kommer effektivt att minska svajet i den klena dragbalken.
Fick bli ett komletternade fäste utanpå orginalet. Färg eller zink för bli en annan gång. Hinns tyvärr inte med nu.
På eftermiddagen kom Björn Gadd upp och hjälpte mig att rensa firmabilen och packa segelgrejer. Har säkert ett ton rördelar och verktyg i den till vardags, och det ska vi slippa dras med ner till Ungern.

Bil och Båttrailer står nu färdig och väntar, bara resveskan återstår. Blir till att plocka fram shortsen, tempen ligger tydligen på runt 20-25 grader runt Balaton nu :-)
I morgon fredag drar vi ut på ett 170 mil långt äventyr! Jag, Pernilla, och Björn Gadd åker i Peugot-bussen. Kim Sundén och Björn Grönesjö tar flyget på måndag.
Go kväll!


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.