Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Grusad semester

HomePosted by Mikael Vesala Thu, July 23, 2015 23:51:19
Nu var det meningen att vi skulle vara ute på semestersegling i bohuslän. Men ödet ville annorlunda. Redan första kvällen var det färdigt.

I en västlig vind om 10 m/s kryssade vi genom Fisketångenrännan, och vi hade redan börjat fundera på var vi skulle äta på Smögen, när vi möter några segelbåtar som går för motor.
En av dom går på kolisionskurs med oss och jag tittar på rorsman och får ögonkontakt. När det börjar bli kritiskt så girar han BB och jag tror att saken är klar, men sekunden senare ser jag till min fasa att han inte girar tillräckligt och när jag tittar upp ser jag våra master kroka ihop!! Satans Helvetes jävla skit!!! Va i Helvete sysslar du med vrålar jag så rose´glasen vibrerar på verandorna på berget....

Vindexen och vindintrumentet flyger all värdens väg och jag var för ett ögonblick övertygad om att masten var på väg ner, men när jag tittade upp nästa gång stod den faktiskt kvar!!

Vår båt är så lätt att den helt enkelt snodde runt 180 grader innan masterna släppte taget och det var med all sannorlikhet det som räddade masten.

När vi lagt till hade jag lugnat ner mig och vi bytte uppgifter innan vi motoriserade till Smögen.

Dagen efter klättrade jag upp i en mastkran och inspekterade. Tyvärr var det skador som måste repareras och det var bara att avbryta semestern och åka till Uddevalla och masta av.Masten ligger nu i garaget för rep och i skrivande stund härdar en första limning. Det är så vitt jag kan bedömma ingen allvarlig strukturell skada, bara yttersta lagret kol som släppt på mastens framsida. Ska ev lägga på ett tunt lager kolväv på skadan, och sedan klarlacka och montera nytt instrument .
Förhoppningsvis mastar jag på i början på nästa vecka så vi kan vara med på Hermanö runt som planerat.
Tja vad säger man... Det kunde varit värre!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mikael Vesala Fri, July 31, 2015 12:54:03

Tackar! allt är klart och vi kör Hermanö runt! Nja, det är inte så farligt att segla i rännan, men jag kommer inte att lita på att semesterseglare väjer i tid i fortsättningen....:-)

Posted by mattias Thu, July 30, 2015 20:39:10

den masten är hemsökt....satt idag på Rockeskär mitt i tångenrännan, med en kopp kaffe i handen och konstaterade att det är oklokt att segla här...85% av båtarna går för fort och på fel sida farleden. ...hoppas ni får ordning på båten.