Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Nya äventyr!

KappseglingPosted by Mikael Vesala Sun, February 07, 2016 00:22:51
Sätter mig i soffan efter lunch hemma och öppnar datorn för lite slösurfande. Kollar in FB och får se en fråga från Mikael Ryking. Han ska segla Caribbean 600 och har ev en plats vakant och undrar om jag vill med!

Kappsegla i västindien nu i februari??
Detta är ju precis ett sånt äventyr jag har längtat efter, men att ta semester i två veckor mitt i högsäsong för en rörmokare/servicetekniker, är ju marigt. Tankarna rusar i huvet. Har jag råd med detta? hinner jag jobba undan? Hinner jag fixa i ordning min egen båt inför kappseglingssäsongen?? Samtidigt vet jag att jag kommer ångra ihjäl mig om jag tackar nej.. Det finns ögonblick i livet där man måste gå på känslan och inte fundera så mycket. Detta kommer ju att bli ett äventyr att minnas. Det får bära eller brista, jag tackar ja om platsen fortfarande finns kvar!Carribbean 600? vad är det för race?
Tja, jag hade inte hört talas om det racet tidigare, men det är ett rätt stort race, med många kända stora båtar med. Bansträckningen är 600 Nm lång och går kors o tvärs i övärlden runt Guadeloupe, Antigua mfl öar. Det seglas i ett sträck, så det blir riktigt havskapp med vaktbyte och vi turas om att styra, gasta, vila, fixa käk, mm.
Så vitt jag har fattat rätt så blir besättningen denna: Mikael Ryking(Skeppare), Jesper Hofstedt, Karl Ljungstedt, Kate Moore och jag.er info finns här: http://caribbean600.rorc.org/Race-Information/2016-programme-of-events.html

Jag flyger från gbg-Paris-Guadeloupe 16/2 för att segla med på transportseglingen till Antigua.
Tänkte att det nog är bra om jag får känna på båten lite innan racet och får dra i lite snören å så. Det är ju några månader sedan jag var på sjön senast.

Sedan blir det båtlyft och fix inför racet helgen innan race. Starten går måndag 22/2, och varar 3-4 dagar är det beräknat.

Avslutningsfest/prisutdelning är på fredag 26/2 och mitt flyg hem går 29/2 så jag får helgen ledig för lite fria aktiviteter. Det är ju inte varje dag man är på Antigua, så man får väl passa på!


Ska bli riktigt jäkla kul det här!

Båten. En Pogo 40.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mikael Vesala Mon, February 08, 2016 17:00:21

Det samma, Ska bli kul att träffa er alla. Blir mycket nytt att ta in! :-)

Posted by Jesper Hoffstedt Mon, February 08, 2016 13:58:16

Ser fram emot att segla ihop Mikael!