Cheetah30

Cheetah30

Kappseglingar 2016


Big boat race 27-29/
11/6 Lysekils race
Bohusracet 30/6-3/7
Leröy smögen race 9 juli
Väderöarna runt 16 Juli
Grebbestadsregattan 17 juli
Hermanö runt 6 aug
Tjörn runt 20 aug
Uddevallaregattan 27 aug
Robline skagen race 2-4 sept
Sölvroret fyn 23-25 sept

Trea i Lysekils race

KappseglingPosted by Mikael Vesala Thu, June 23, 2016 08:48:04
11/6 körde vi Lysekils race. Lite svårseglat pga den svaga sydostliga vinden som stod i starten dom ut och ersattes av en nordostlig vind som sedan vred på nord.

Startade med genaker, men vi kom bara runt stångehuvud innan det dom ut. Satte vårt räddningssegel i lätt vind, codezeron och lyckades hålla oss i rörelse. Coden gör underverk i vindstyrkor runt 1 m/s där vi parkerade tidigare, så den investeringen är jag nöjd med.

Vid Kornöarna ökade vinden till 4m/s och det var dags att skifta till fock. Tyvärr förseglade vi oss i manövern och förlorade dyrbara sekunder, men det hade varit sämre att bara köra fock.

blev en öppen bog ut i havet där vi kunde gå på speed utan problem. gjorde en bb-sättning och gippade så snart vi kunde och började jakten. Vi ligger som vi ska långt bak i fältet, men det är ju här cheetah ska leverera och vi ska plocka båtar, och vi käkar upp dom en efter en.

vi gjorde en fin nedtagning vid rundningen i fiskebäckskil, och när vi närmar oss sista bojen vin norra hamnen så är en X302:a 50 m framför oss. Vi tar in ganska bra på dom i rundningen och ligger nu bara 20 meter bakom. Vi får snabbt upp farten och närmar oss, men dom visar tydligt att dom inte tänker släppa om oss i lo, så jag säger till alla att vara med och trimma för en kort men djup fallning, och vi dyker ner 30m i lä om dom.
Det lyckas och vi är nu bara några meter bakom. Vi hänger allt vi kan och gasar på. Och vi tar dom!! Vi skär linjen en halv båtlängd före! Så jädrans gött att lyckas med den manövern som resulterar i en tredjeplats!

Ett extra hedersomnämnande ska Ove ha. 10 min från mål skulle han gippa storen, men föll så illa att han drog axeln ur led och satt med svåra smärtor. Vi frågade om vi skulle bryta, men han bara väste: kör i mål, kör i mål...
Det blev ambulans till Näl och axelfix istället för fest för den stackarn...

Ajöken!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.